Champions League: Η Πόρτο «έστειλε σπίτι της» την Ατλέτικο! Η Λεβερκούζεν συνεχίζει στο Europa

Εκτός Ευρώπης έμεινε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Πόρτο και σε συνδυασμό με το 0-0 ανάμεσα σε Λεβερκούζεν και Κλαμπ Μπριζ είδε τους Γερμανούς να συνεχίζουν στο Europa League. 

Champions League: Η Πόρτο «έστειλε σπίτι της» την Ατλέτικο! Η Λεβερκούζεν συνεχίζει στο Europa

Νέο κάζο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία αποχαιρέτησε εντελώς την Ευρώπη! Οι «ροχιμπλάνκος» γνώρισαν νέα ήττα, αυτήν την φορά με 2-1 εκτός έδρας από την Πόρτο και σε συνδυασμό με το 0-0 στην Γερμανία ανάμεσα σε Μπάγερ Λεβερκούζεν και Κλαμπ Μπριζ έμειναν τελευταίοι στον δεύτερο όμιλο του Champions League.

Έτσι, η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου αφήνοντας δεύτερη την Μπριζ ενόψει της κλήρωσης της φάσης των «16» την Δευτέρα (7/11, 13:00).

Οι «δράκοι» άνοιξαν το σκορ στην «αυγή» του αγώνα (5’) με κοντινή προβολή του Ταρέμι ύστερα από το γύρισμα του Εβανίλσον από τα δεξιά.

Στο 24’, η Πόρτο βρήκε και δεύτερο τέρμα όταν ο Γκαλένο πέρασε… σαν σταματημένο τον Σάβιτς από αριστερά, γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι και ο Εουστάκιο «εκτέλεσε» τον Όμπλακ για το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε η Ατλέτικο ήταν να μειώσει σε 2-1 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με αυτογκόλ του Μαρκάνο.

Μάλιστα, τα εννέα τέρματα που δέχθηκαν οι «ροχιμπλάνκος» στον όμιλο είναι η χειρότερη επίδοση υπό τις οδηγίες του «Τσόλο» Σιμεόνε, με το αμέσως προηγούμενο χειρότερο ρεκόρ να είναι τα οκτώ τέρματα παθητικό πέρσι και πρόπερσι.

Το προφίλ της 6ης αγωνιστικής:

19:45:

Πόρτο-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

(5’ Ταρέμι, 24’ Εουστάκιο - 90'+4' Μαρκάνο αυτ.)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Κλαμπ Μπριζ 0-0

22:00:

Λίβερπουλ-Νάπολι (Cosmote Sport 2 HD)

Ρέιντζερς-Άγιαξ (Cosmote Sport 7 HD)

Βικτόρια Πλζεν-Μπαρτσελόνα (Cosmote Sport 5 HD)

Μπάγερν Μονάχου-Ίντερ (Cosmote Sport 3 HD)

Μαρσέιγ-Τότεναμ (Cosmote Sport 8 HD)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Cosmote Sport 9 HD)