Champions League: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Κορυφώνεται απόψε (1/11) η μάχη στον τέταρτο όμιλο, με Τότεναμ, Σπόρτινγκ, Άιντραχτ και Μαρσέιγ να διεκδικούν τα δύο εισιτήρια στην τελευταία αγωνιστική για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Champions League: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Η αγωνία κορυφώνεται απόψε (1/11) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τα τελευταία «εισιτήρια» που οδηγούν στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την παράσταση κλέβει το τέταρτο γκρουπ, εκεί όπου Τότεναμ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Μαρσέιγ δίνουν την ύστατη μάχη με έπαθλο τα δύο «εισιτήρια» για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στο «Βελοντρόμ» η Μαρσέιγ υποδέχεται την Τότεναμ.

Τα «σπιρούνια» απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στο γκρουπ, ωστόσο απόψε θα κληθούν να μην ηττηθούν από την αντίπαλό τους έτσι ώστε να «σφραγίσουν» την παρουσία τους στους «16».

Αντίθετα, οι Μαρσεγιέζοι είναι τελευταίοι και θέλουν μόνο το τρίποντο για να «κλέψουν» στο φινάλε των αγώνων την πρόκριση. Ενόψει της προσπάθειας που θα καταβάλουν οι δύο σύλλογοι για την επίτευξη του στόχου τους, στη Μαρσέιγ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μπαϊγί και Γκέιγ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, ενώ στους λονδρέζους την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η παρουσία των Ρομέρο και Κουλουσέφσκι που πρόσφατα αποθεραπεύτηκαν και εκτός τέθηκε ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ριτσάρλισον με πρόβλημα στην κνήμη.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σπόρτινγκ θα υποδεχτεί στη Λισαβόνα την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στο συγκεκριμένο ματς τα «λιοντάρια» αρκούνται έστω στον βαθμό της ισοπαλίας για να περάσουν στους «16», ενώ για τους «αετούς» η νίκη είναι μονόδρομος.

Για τους γηπεδούχους εκτός έμεινε ο «λαβωμένος» Λουίς Νέτο και αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μορίτα, Παουλίνιο και για τη γερμανική ομάδα απουσιάζουν οι Χασέμπε και Λεντς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού σε γόνατο και μηρό αντίστοιχα.

Τελικός… για Γιουρόπα Λιγκ

Πέραν αυτών, ιδιαίτερα κρίσιμα είναι και τα σημερινά παιχνίδια στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης για Ατλέτικο Μαδρίτης και Λεβερκούζεν. Αμφότερες αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον όμως, στην τελευταία αγωνιστική θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για την τρίτη θέση, η οποία οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενείται από την Πόρτο, η οποία μπορεί να πέρασε στον επόμενο γύρο αλλά κάθε άλλο παρά αδιάφορη θα είναι απόψε.

Οι «δράκοι» θέλουν το τρίποντο προκειμένου να προσπεράσουν την Κάμπ Μπριζ και να τερματίσουν αυτοί στην πρώτη θέση του γκρουπ. Όσον αφορά την Ατλέτικο, οι Μαδριλένοι ψάχνουν τη νίκη ώστε ανεξαρτήτου άλλου αποτελέσματος να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στο άλλο ματς η Λεβερκούζεν φιλοξενεί στην «Μπάι Αρίνα» την Κλαμπ Μπριζ. Οι «ασπιρίνες» για να τερματίσουν τρίτοι θέλουν μόνο νίκη αλλά παράλληλα και «γκέλα» της Ατλέτικο Μαδρίτης. Παράλληλα όμως, βολεύονται ακόμα και με ισοπαλία αν όμως οι στο άλλο ματς οι ροχιμπλάνκος» ηττηθούν από την Πόρτο. Όσο για την Κλαμπ Μπριζ; Και αυτή θέλει το τρίποντο ώστε να «κλειδώσει» την πρωτιά στο γκρουπ.

Πέραν αυτών, σπουδαία παιχνίδια έχει απόψε και ο τρίτος όμιλος, δίχως όμως κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Μπάγερν και Ίντερ που εξασφάλισαν τις δύο πρώτες θέσεις θα αναμετρηθούν σήμερα στο Μόναχο, ενώ η Μπαρτσελόνα, που θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, φιλοξενείται από την Βικτόρια Πλζεν, η οποία δίνει το τελευταίο φετινό ευρωπαϊκό της παιχνίδι.

Τέλος, απόψε θα ξεκαθαρίσει το… τοπίο και στον πρώτο όμιλο. Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Νάπολι με έπαθλο την πρωτιά στο γκρουπ. Οι «κόκκινοι» , που προέρχονται από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, καλούνται σήμερα να πάρουν τη νίκη στην έδρα τους και μάλιστα με τουλάχιστον τέσσερα γκολ διαφορά για να προσπεράσουν τους «παρτενοπέι».

Οι τελευταίοι εντυπωσιάζουν στα ευρωπαϊκά «σαλόνια», με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά και στο ιταλικό πρωτάθλημα, που είναι μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία αλλά και η μοναδική ομάδα του Καμπιονάτο που παραμένει ακόμα αήττητη.

Στη Λίβερπουλ απουσιάζουν οι τραυματίες Ζότα, Μάτιπ, Λουίς Ντίας και Αρτούρ, ενώ στη Νάπολι ο Ραχμανί. Στο άλλο ματς η Ρέιντζερς υποδέχεται τον Άγιαξ στο «Άιμπροξ». Οι Σκωτσέζοι για να προσπεράσουν τον «Αίαντα» και να τερματίσουν αυτοί στην τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ θα πρέπει να τον κερδίσουν με τουλάχιστον πέντε γκολ διαφορά.