Τσάβι: «Η Μπαρτσελόνα θα κατακτήσει τρόπαια το 2023»

Δηλώσεις πριν την αυριανή (1/11) εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πλζεν για τους ομίλους του Champions League παραχώρησε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι.

Τσάβι: «Η Μπαρτσελόνα θα κατακτήσει τρόπαια το 2023»

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League, όμως έχει να δώσει μία τελευταία αναμέτρηση κόντρα στην Πλζεν για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Με αυτή την αφορμή, ο προπονητής των «μπλαουγκράνα», Τσάβι, θέλησε να δηλώσει πίστη στην ομάδα του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα τρόπαια θα έρθουν το 2023.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την Πλζεν: «Το παιχνίδι με την Πλζεν είναι σημαντικό για εμάς. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την παρουσία μας στη διοργάνωση με μια καλή εμφάνιση και να συνεχίσουμε την καλή φόρμα που έχουμε στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι είναι σημαντικό για τους παίκτες που δεν έχουν πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής έως τώρα στην χρονιά. Κάθε ματς είναι μια ευκαιρία».

Για την κατάσταση στη Μπαρτσελόνα: «Έζησα τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία του συλλόγου, από το 2000 έως το 2003, αλλά και την καλύτερη περίοδο, από τότε που ήρθε προπονητής ο Ράικαρντ, μέχρι την αποχώρησή μου. Τώρα δεν είναι η ώρα να αμφισβητούμε την ομάδα. Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση την οποία δεν περιμέναμε, αποκλεισμένοι από το Champions League. Ωστόσο, πρέπει να πιστέψουμε στην ομάδα. Προτιμώ να σκέφτομαι θετικά, βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Θα κατακτήσουμε τρόπαια το 2023».


Για τα επιτυχημένα αποτελέσματα στην Ισπανία: «Στη La Liga πάμε καλά. Νικήσαμε Βιγιαρεάλ, Μπιλμπάο και Βαλένθια. Παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και πρωταγωνιστούμε. Γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και δεν πρέπει να χάσουμε την ταυτότητά μας. Οι ποδοσφαιριστές σε αυτόν τον σύλλογο πάντα έχουν κίνητρο. Ακόμα και στα φιλικά. Είμαστε προνομιούχοι που βρισκόμαστε εδώ και πρέπει να το απολαμβάνουμε».


Για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League: «Χάσαμε την πρόκριση στο Champions League λόγω δικών μας λαθών, περίεργων καταστάσεων και διαιτητικών αποφάσεων. Ο αποκλεισμός δεν ήρθε λόγω λανθασμένης νοοτροπίας. Παίξαμε με πάθος και καρδιά. Το θέμα είναι να έχουμε περισσότερη ωριμότητα και πίστη».