Γκουαρντιόλα για Μπέλινγκχαμ: «Έχει ξεχωριστή νοοτροπία»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού μέσου της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ενόψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων για το Champions League την Τρίτη (25/10, 22:00).

Γκουαρντιόλα για Μπέλινγκχαμ: «Έχει ξεχωριστή νοοτροπία»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξήρε τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ λέγοντας ότι ο 19χρονος Άγγλος διεθνής έχει «μια ξεχωριστή νοοτροπία».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η Ντόρτμουντ είναι ένα τέλειο μέρος για να έρθουν νέοι ταλαντούχοι παίκτες. Ίσως (αν) ο Μπέλινγκχαμ πήγαινε σε μια κορυφαία ομάδα της Premier League δεν θα είχε τον ίδιο χρόνο συμμετοχής. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει καλύτερος ένας νεαρός παίκτης είναι να παίζει.

Στα 17 του πήγε (στην Ντόρτμουντ). Δεν είναι μόνο η ποιότητα, είχε μια ξεχωριστή νοοτροπία. Είναι ήδη ένας από τους αρχηγούς της ομάδας, το να συμβεί αυτό στα 19 είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Δεν είναι μόνο τα γκολ, όλο το πακέτο είναι πολύ καλό. Παίζει ήδη για την Εθνική Αγγλίας στα 19 του. Γνωρίζουμε την ποιότητα που έχει».

Ο Μπέλινγκχαμ έχει σκοράρει οκτώ γκολ και έχει δώσει δύο ασίστ σε 17 αγώνες για την Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν.

Ο μέσος έχει επίσης πραγματοποιήσει 15 εμφανίσεις για την Εθνική Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένων και των δύο αγώνων του Nations League κατά την διάρκεια του περασμένου μήνα.

Ο Μπέλινγκχαμ θα έχει δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιό με την Ντόρτμουντ το επόμενο καλοκαίρι και πολλοί σύλλογοι έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης.