Οκτώ χρόνια μακριά από το «σπίτι» της η Σαχτάρ Ντόνετσκ

Οκτώ χρόνια -από το 2014- έχει να αγωνιστεί η Σαχτάρ Ντόνετσκ στο δικό της γήπεδο, αφού λόγω πολεμικών συγκρούσεων, αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει πριν από πέντε χρόνια, όταν η ομάδα αναγκάστηκε να φύγει από το Ντόνετσκ, την πόλη από την οποία ξεκίνησε τη διαδρομή της το 1936. 

Οκτώ χρόνια μακριά από το «σπίτι» της η Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η πρωταθλήτρια Ουκρανίας αναδείχθηκε χθες ισόπαλη 1-1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε αγώνα του 6ου ομίλου του Champions League, υποδεχόμενη την πρωταθλήτρια Μαδρίτης, στο στάδιο του Πολωνικού Στρατού (Stadion Wojska Polskiego), εξακολουθώντας να βρίσκεται στο παιχνίδι της πρόκρισης, δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση των ομίλων στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο.

Να σημειωθεί-όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αργεντινής Marketing Registrado, ότι το γήπεδό της, Donbas-Arena, κόστισε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια και εγκαινιάστηκε το 2009, αλλά μπόρεσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για 5 χρόνια.

Από το 2014, ο σύλλογος μεταφέρθηκε στο Κίεβο και έπαιζε τους αγώνες του αρχικά στην πόλη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, και στη συνέχεια, από το 2017, στην πόλη Χάρκοβο, στο στάδιο της Μέταλιστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ