Champions League: Σε Μάντσεστερ και Ρώμη από ένα εισιτήριο για τους "8"

Η Σεβίλλη διεκδικεί μια ιστορική πρόκριση στο Μάντσεστερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Η Ρόμα θέλει να πάρει το αίμα της πίσω από τη Σαχτάρ με το γκολ στην Ουκρανία να της δίνει πολλές ελπίδες. 

Champions League: Σε Μάντσεστερ και Ρώμη από ένα εισιτήριο για τους "8"

Την προηγούμενη εβδομάδα προκρίθηκαν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης οι Ρεάλ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ σήμερα ακόμα δύο ομάδες εκ των Ρόμα, Σαχτάρα, Γιουνάιτεντ και Σεβίλλη θα κερδίσουν από ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη

Η "λευκή" ισοπαλία του πρώτου ματς είναι ύπουλο αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους. Η Γιουνάιτεντ παραμένει το φαβορί για την πρόκριση στους "8" του Champions League, όμως η Σεβίλλη έχει τη δυνατότητα να προκριθεί με δύο αποτελέσματα: ισοπαλία με γκολ ή νίκη.

Αν οι "κόκκινοι διάβολοι" περάσουν στην επόμενη φάση, θα επιστρέψουν στα προημιτελικά του Champions League μετά από 4 χρόνια, ενώ θα βρεθούν στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για 19η φορά στην ιστορία τους.

Όσον αφορά στη Σεβίλλη, αν και έχει κατακτήσει το Europa League πέντε φορές, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν έχει την ίδια παράδοση: έχει βρεθεί μόνο μία φορά στους "8", στην πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή, τη σεζόν 1957-58, πριν 60 χρόνια!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, αφού δεν έχει στη διάθεσή του τους Ρόχο, Φιλ Τζόουνς, Μπλιντ και Άντερ Ερέρα, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Πογκμπά. Ο Ιμπραχίμοβιτς δεν βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, ωστόσο πιθανόν να βρεθεί στη 18άδα. Στα θετικά για τον Πορτογάλο τεχνικό το επίπεδο ετοιμότητα του Μαρσιάλ.

Πολύ λιγότεροι οι "πονοκέφαλοι" του Βιντσέντσο Μοντέλα. Ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας δεν υπολογίζει τους τραυματίες οι Χεσούς Νάβας και Κορσιά, ενώ ίσως στερηθεί και τις υπηρεσίες του Ντανιέλ Καρίσο.

Ρόμα - Σαχτάρ

Η Σαχτάρ με ανατροπή πήρε τη νίκη στο ματς της Ουκρανίας με 2-1, αποτέλεσμα το οποίο θέλει πάση θυσία να διαφυλάξει για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αν τα καταφέρει, θα βρεθεί στις 8 καλύτερες της Ευρώπης μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της, ενώ και στην πρώτη είχε αποκλείσει τη Ρόμα στους "16", το 2011. Το ματς λοιπόν πέρα από τυπική, αποτελεί και άτυπη ρεβάνς για την ιταλική ομάδα.

Για τους Ρωμαίους είχε ανοίξει το σκορ ο Τζενγίζ Ουντέρ, γκολ το οποίο τους δίνει πολλές ελπίδες για την πρόκριση στους "8". Η Ρόμα χρειάζεται νίκη με 1-0 ή με διαφορά δύο τερμάτων και πάνω, για πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και μόλις για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο δεν θα έχει στη διάθεση του Κάρντορπ και Πελεγκρίνι, ενώ ααμφίβολος παραμένει Ντεφρέλ.

Αντίστοιχα, ο Πάουλο Φονσέκα, δεν υπολογίζει στους τραυματίες, Κριβτσόβ και Μαλίσεβ, όπως και στον Σρνα που είναι τιμωρημένος.

Οι επαναληπτικοί των "16":

Τρίτη 6/3

Λίβερπουλ - Πόρτο 0-0 (5-0}

Παρί Σεν-Ζερμέν - Ρεάλ 1-2 (1-3)

Τετάρτη 7/3

Τότεναμ - Γιουβέντους 1-2 (2-2)

Μάντσεστερ Σίτι - Βασιλεία 1-2 (4-0)

Τρίτη 13/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη (0-0)

Ρόμα - Σαχτάρ (1-2)

Τετάρτη 14/3

Μπεσίκτας - Μπάγερν (0-5)

Μπαρτσελόνα - Τσέλσι (1-1)

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45, εκτός απ' το Μπεσίκτας - Μπάγερν που ξεκινά στις 19:00

**σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα