Απάντησε στις κριτικές ο Φαν Ντάικ: «Λένε πολλά πράγματα για να μας απογοητεύσουν»

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ υπερασπίστηκε την πρόσφατη φόρμα της Λίβερπουλ μετά τη δραματική νίκη της επί του Άγιαξ.

Απάντησε στις κριτικές ο Φαν Ντάικ: «Λένε πολλά πράγματα για να μας απογοητεύσουν»

Η κεφαλιά του Τζόελ Μάτιπ στο φινάλε βοήθησε την Λίβερπουλ να νικήσει μια αποφασιστική άμυνα του Άγιαξ για να φθάσει στην πρώτη της νίκη στο UEFA Champions League αυτή τη σεζόν, μετά την ήττα της με 4-1 από την Νάπολι στον πρώτο αγώνα των ομίλων.

Μετά τον αγώνα, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ απάντησε στους επικριτές της Λίβερπουλ αυτήν την σεζόν, ιδιαίτερα τους πρώην παίκτες.

Ο Ολλανδός διεθνής είπε στο BT Sport: «Το να μην ακούς τον έξω κόσμο είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Είναι αστείο μερικές φορές. Υπάρχουν πολλοί πρώην ποδοσφαιριστές και ξέρουν ακριβώς τι περνάμε, αλλά λένε πολλά πράγματα για να προσπαθήσουν να μας απογοητεύσουν. Ξέρουμε ακριβώς ότι η περασμένη εβδομάδα ήταν απαράδεκτη, πολύ κακή, και προσπαθούμε να τη διορθώσουμε.

Αυτό είπα πριν: ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, μην παρασυρθείτε. τώρα είναι ώρα να επικεντρωθούμε στις εθνικές ομάδες και μετά να συνεχίσουμε από εκεί».

Ο Μάτιπ, ο παίκτης που έκρινε τον αγώνα, παραδέχτηκε ότι ήταν ένα «σκληρό παιχνίδι» όταν μίλησε σε δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι.

«Είχα μερικές ευκαιρίες πριν, οπότε ήμουν χαρούμενος που μπορούσα να σκοράρω», είπε.

«Δεν ήμουν σίγουρος (ότι ήταν μέσα) για να είμαι ειλικρινής, αλλά όταν είδα τον διαιτητή, τότε βγήκαν τα συναισθήματα.

Ήταν ένα μακρύ και δύσκολο παιχνίδι. Σπρώχναμε μπροστά όλη την ομάδα, αμυνόμαστε από το πρώτο δευτερόλεπτο και μετά ήταν ένα αίσιο τέλος για εμάς».

Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό μέσω του Μοχάμεντ Σαλάχ πριν ο Μοχάμεντ Κούντους φέρει το παιγνίδι στα ίσα για τους πρωταθλητές Ολλανδίας.