Αντσελότι: «Δεν είμαι κουφός και ανόητος»

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι μίλησε για την αυριανή (14/9) αναμέτρηση της «βασίλισσας» με την Λειψία, αλλά και για τον Βινίσιους

Αντσελότι: «Δεν είμαι κουφός και ανόητος»

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, χαρακτήρισε τη Λειψία, την οποία η ομάδα του θα υποδεχθεί αύριο (14/9) στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ως «μια πολύ επικίνδυνη ομάδα αν της δώσεις την ευκαιρία να δείξει την ποιότητά της».

Ο Ιταλός προπονητής στάθηκε στον Βινίσιους, αλλά και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον βραζιλιάνο.

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, κόντρα σε μια ομάδα που είχε προβλήματα στην αρχή της σεζόν, αλλά έκανε ένα υπέροχο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ. Έχουν ποιότητα, ειδικά μπροστά, τεχνική και ταχύτητα. Θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε», είπε στην συνέντευξη Τύπου.

«Η επίθεση της Λειψίας είναι πολύ επικίνδυνη, με Βέρνερ, Νκουνκού, Σομποζλάι, Φόρσμπεργκ. Μιλάμε για μια πολύ επικίνδυνη ομάδα αν της δώσεις την ευκαιρία να δείξει την ποιότητά της», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τι μπορεί να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην υπεράσπιση του τίτλο της, τόνισε: «Είναι μία διοργάνωση που μας έδωσε πολλή ελπίδα, ευτυχία. Μου έφερε τεράστιες επιτυχίες και έχω μια ομάδα με την ποιότητα που μου επιτρέπει να συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτό. Θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε. Στο Champions League ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί».

Όταν ρωτήθηκε για τα τελευταία νέα για το συμβόλαιο του Μπαπέ, αντέδρασε: «Κατεβάζω τα χέρια μου σε αυτήν την ερώτηση. Έχουμε μια υπέροχη ομάδα, με νέους, με Μπενζεμά. Αυτό που κάνουν ο Βινίσιους και ο Ροντρίγκο μας ενθουσιάζει και αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο».

Ο Κάρλο Αντσελότι είπε ότι δεν πρόκειται να πει στον επιθετικό του, Βινίσιους Τζούνιορ, να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του, παρά την κριτική ότι ο Βραζιλιάνος προκαλεί τους αντιπάλους του.

Ο Βινίσιους συμμετείχε σε μια σειρά αντιπαραθέσεων στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της νίκης 4-1 επί της Μαγιόρκα την Κυριακή (11/9), λογομαχώντας με πολλούς φιλοξενούμενους παίκτες καθώς και με τον προπονητή Χαβιέρ Αγκίρε για τον αριθμό των φάουλ που δέχθηκε.

«Αυτό που βλέπω είναι ένας σπουδαίος παίκτης που επιδεικνύει το ταλέντο του, αυτό είναι», είπε ο Αντσελότι. «Δεν είμαι κουφός και δεν είμαι ανόητος, μπορώ να ακούσω τι λέγεται, αλλά αυτό δεν είναι θέμα για εμάς ή για τον Βινίσιους. Έχει εξαιρετική ποιότητα και είναι φυσιολογικό οι αντίπαλοι να προσπαθούν να τον εμποδίσουν και να τον σταματήσουν. Οι κανόνες του παιχνιδιού υπάρχουν για να προστατεύουν όλους τους παίκτες, όχι μόνο τον Βινίσιους».