ΑΕΚ-Βίντι 1-1: Ξανά στους ομίλους 12 χρόνια μετά...

Οι «κιτρινόμαυροι» χάρη και στον εξαιρετικό τερματοφύλακα τους, τον Μπάρκα εξασφάλισαν την πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

ΑΕΚ-Βίντι 1-1: Ξανά στους ομίλους 12 χρόνια μετά...

Έκανε τα εύκολα δύσκολα η ΑΕΚ και ενώ όλα έδειχναν ότι θα προκριθεί εύκολα στους ομίλους του Champions League τελικά τα… χρειάστηκε απέναντι στη Βίντι. Αυτό το 1-1 που έμεινε στο ΟΑΚΑ της έδωσε την πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από δώδεκα χρόνια, αλλά οφείλει πολλά στον πορτιέρο της, τον Μπάρκα, ο οποίος στα δύσκολα την κράτησε όρθια και την εκτόξευσε στα αστέρια.

Η ΑΕΚ είχε βάλει γερές βάσεις στην Ουγγαρία και με εκείνο το 2-1 που είχε επικρατήσει. Στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ μπήκε καλά στο γήπεδο, πατούσε γερά και είχε πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, ενώ η Βίντι προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη με βαθιές μπαλιές. Πολλές φορές, ωστόσο αυτές αποδείχτηκε πως ήταν αρκετά επικίνδυνες. Στο 30’ η Βίντι έχασε ευκαιρία με σουτ του Λάζοβιτς, ενώ στο επόμενο λεπτό (31’) ο Σιμόες έκανε το σουτ και ο Κόβασικ απέκρουσε. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 0-0 να μην αλλάζει και με τη Βίντι να την έχει απειλήσει ελάχιστα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ με τον Φιόλα να χρεώνεται πέναλτι στον Λόπες και τον Μάνταλο να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους». Όλα έμοιαζαν ιδανικά για την ΑΕΚ σε εκείνο το σημείο, αλλά στο 57’ μια ολιγωρία της άμυνας της έδωσε το δικαίωμα στον Νεγκό να μπει στην περιοχή από δεξιά, να πλασάρει πάνω από τον Μπάρκα και να γίνει το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς άλλαξε. Η Βίντι άρχισε να πιστεύει στο θαύμα και η ΑΕΚ να αγχώνεται. Ο Λάζοβιτς το είχε πάρει πάνω του και μόνος του προσπαθούσε να φέρει τα πάνω κάτω στο ΟΑΚΑ. Όλο αυτό είχε φέρει νευρικότητα στην ΑΕΚ και την είχε επηρεάσει στη σωστή της ανάπτυξη και στη διαχείριση του ματς. Στο 68’ ένα καλό σουτ του Νεγκό απέκρουσε ο Μπάρκας, ενώ στο 74’ αντέδρασε η ΑΕΚ με τον Λιβάγια.

Το χειρότερο για την ΑΕΚ ήρθε στο 80’ όταν μία απερίσκεπτη ενέργεια του Λόπες είχε ως αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Η Βίντι συνέχισε να πιστεύει και να πιέζει την ΑΕΚ. Στο 81’ ο Λάζοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφτασε κοντά στο 1-2, αλλά ο Μπάρκας εντυπωσιακά κράτησε το 1-1. Η ΑΕΚ τα είδε όλα στο 97’ όταν ο Στσέποβιτς έκανε το σουτ, ο Μπάρκας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του. Κάπως έτσι το 1-1 δεν άλλαξε και οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν στους ομίλους.

Και ενώ παίκτες πανηγύριζαν ο Λιβάγια σε μια αψιμαχία με τον Λάζοβιτς τον κλώτσησε με αποτέλεσμα ο Πολωνός ρέφερι να του δείξει την κόκκινη κάρτα. Αναμένεται να τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές και να χάσει όλα τα ματς του α΄γύρου στη φάση των ομίλων.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-Βίντι 1-1

Σκόρερ: 48’ Μάνταλος (πέναλτι) - 57’ Νεγκό

Διαιτητής: Σίμον Μάρτσινιακ (Πολωνία)

Κίτρινες Κάρτες: 7’ Νικόλοφ, 38’ Νεγκό,

Κόκκινες Κάρτες: 80’ Λόπες, 98΄Λιβάγια

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (89’ Τσόσιτς), Κλωναρίδης (62’ Πόνσε), Λόπες, Λιβάγια (83’ Άλεφ).

Βίντι (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβασικ, Φιόλα, Πάουλο Βινίσιους, Γιουχάς, Στοπίρα, Χάντζιτς, Νικόλοφ (46’ Πατκάι), Νεγκό, Κόβατς, Στσέποβιτς, Λάζοβιτς.