Πέντε συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο φινάλε του Τότεναμ - Μαρσέϊγ!

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο φινάλε της αναμέτρησης για τους ομίλους του Champions League, μεταξύ Τότεναμ και Μαρσέιγ είχαν ως αποτέλεσμα πέντε συλλήψεις και πειθαρχική έρευνα της UEFA για τους Γάλλους εκδρομείς στο Λονδίνο.

Πέντε συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο φινάλε του Τότεναμ - Μαρσέϊγ!

Επεισοδιακό ήταν το φινάλε της αναμέτρησης Τότεναμ - Μαρσέιγ για την φάση των ομίλων του Champions League.

Στις κερκίδες - για να εξηγούμαστε - και όχι στο γήπεδο.

Η αναμέτρηση των Λονδρέζων και των Μαρσεγιέζων αμαυρώθηκε από σοβαρά έκτροπα, μεταξύ των οπαδών τους, που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε συλλήψεις, αλλά και πειθαρχική έρευνα της UEFA για τους Γάλλους εκδρομείς στο Λονδίνο.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν ξεκινόντας με την ρίψη αντικειμένων, ενώ οι Γάλλοι οπαδοί αφαίρεσαν ένα πανό υπέρ της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, το οποίο προκάλεσε και την παρέμβαση της αστυνομίας.

Μάλιστα οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν σε μια ευθεία, δημιουργώντας ένα φράγμα για να εμποδίσουν τους οπαδούς της Μαρσέιγ προς εκείνους της Τότεναμ.

Από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας συνελήφθησαν πέντε άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Στον ίδιο αγώνα ο Τζόι Μπάρτον (παλαίμαχος της Μαρσέιγ και νυν τεχνικός της Μπρίστολ Ρόβερς) έκανε άσεμνη χειρονομία προς τους οπαδούς των σπιρουνιών ρίχνοντας κι άλλο... λάδι στη φωτιά!

Οι «Φωκαείς» ελέγχονται και από την UEFA και κινδυνεύουν με αυστηρές κυρώσεις, οι οποίες βρίσκονται υπό αναστολή μετά την 8η Ιουνίου.

Τότε το πειθαρχικό όργανο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είχε τιμωρήσει με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και 40 χιλιάδες ευρώ την ομάδα του Γαλλικού Νότου.