Champions League: Με το «δεξί» η Ντόρτμουντ, «στραπάτσο» για την Τσέλσι στο Ζάγκρεμπ

Η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε 3-0 της Κοπεγχάγης και ξεκίνησε με τη νίκη την πορεία της στον 7ο όμιλο του Champions League, ενώ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκανε την έκπληξη και κέρδισε 1-0 την Τσέλσι.

Champions League: Με το «δεξί» η Ντόρτμουντ, «στραπάτσο» για την Τσέλσι στο Ζάγκρεμπ

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η Μπορούσια Ντόρτμουντ την πορεία της στη φετινή φάση των ομίλων του Champions League.

Οι Βεστφαλοί κέρδισαν με το ευρύ 3-0 την Κοπεγχάγη στην πρεμιέρα του 7ου γκρουπ και πανηγύρισαν έτσι το παρθενικό τους τρίποντο στον θεσμό. Το ματς των δύο συλλόγων σημαδεύτηκε από επεισόδια πριν από την έναρξη από τους οπαδούς των Δανών, που πέταξαν φωτοβολίδες και ήρθαν σε σύγκρουση με την αστυνομία, ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι οι Γερμανοί έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τους από το πρώτο ημίχρονο.

Στο 35’ ο αρχηγός Μάρκο Ρόις άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στο 42’ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ραφαέλ Γκερέιρο (2-0). Η Κοπεγχάγη, που παρατάχθηκε με τον Κάρλος Ζέκα στο βασικό της σχήμα, δεν κατάφερε να αντιδράσει στην επανάληψη και στο 83’ ήρθε τελικά και το 3-0 της Ντόρτμουντ με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Πέραν τούτου όμως, τη μεγάλη έκπληξη την έκανε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον 5ο όμιλο, καθώς κέρδισε στην έδρα της με 1-0 την Τσέλσι, η οποία παρατάχθηκε με τον Ομπαμεγιάνγκ στο βασικό της σχήμα.

Μόλις στο 13ο λεπτό της συνάντησης ο Μίσλαβ Όρσιτς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και όσο κι αν προσπάθησαν εν συνεχεία οι λονδρέζοι να βρουν δίχτυα για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, είδαν τις επιθετικές τους προσπάθειες να περνούν ανεκμετάλλευτες.

Σημειώνεται μάλιστα, πως οι «μπλε» είχαν δοκάρι στο 86’ με τον Ρις Τζέιμς.

Τα αποτελέσματα του 5ου ομίλου
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Τσέλσι 1-0
(13’ Όρσιτς)

22.00: Σάλτσμπουργκ – Μίλαν

Τα αποτελέσματα του 7ου Ομίλου
Ντόρτμουντ – Κοπεγχάγη 3-0
(35’ Ρόις, 42’ Γκερέιρο, 83’ Μπέλινγκχαμ)

22.00: Σεβίλλη - Μάντσεστερ Σίτι