Μάτος: «Να γράψουμε το όνομά μας στην ιστορία του ΠΑΟΚ»

Ανυπόμονος να βάλει το όνομά του στην ιστορία του ΠΑΟΚ δήλωσε ο Λέο Μάτος, μια ημέρα πριν ο δικέφαλος του βορρά υποδεχθεί την Μπενφίκα στον επαναληπτικό τους αγώνα για τα playoffs του Champions League (1-1 το σκορ του πρώτου ματς).

Μάτος: «Να γράψουμε το όνομά μας στην ιστορία του ΠΑΟΚ»

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε ότι ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος για καμία από τις δύο ομάδες, ενώ επισήμανε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να επιβάλλουν τον ρυθμό τους αν θέλουν να έχουν τύχη στον αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις σκέψεις του για το παιχνίδι και την επιθυμία του κόσμου για πρόκριση: "Νιώθω μια αίσθηση μεγάλης ευτυχίας που έχω τη δυνατότητα να βάλω το όνομά μου στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Η επιθυμία για πρόκριση είναι τεράστια. Θα είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου. Λίγοι παίκτες από το ρόστερ μας έχουν παίξει. Για παράδειγμα εγώ έχω παίξει σε τελικό του Europa League, δεν έχω παίξει ποτέ όμως στο Champions League και είναι ένα όνειρό μου. Αισθανόμαστε την επιθυμία του κόσμου. Στον δρόμο όλοι μας μιλούν γι' αυτό. Ολοι ζητάνε από εμάς να βάλουμε την ομάδα στους ομίλους. Θα δώσουμε τα πάντα, περισσότερα ακόμα και από τις δυνατότητες που έχουμε".

Για το αν πιστεύει πως πλέον ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για πρόκριση: "Πριν τον πρώτο αγώνα η Μπενφίκα είχε τον ρόλο του φαβορί. Είναι μία ομάδα που συνήθως παίζει στο Champions League. Για εμάς θα είναι η πρώτη φορά αν το καταφέρουμε. Στο γήπεδο τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για καμία από τις δύο ομάδες. Η Μπενφίκα ναι μεν ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όμως όλα ήταν ισορροπημένα. Εδώ θα είναι δύσκολα για την Μπενφίκα, σε ένα γεμάτο γήπεδο. Μία δύσκολη έδρα. Δεν υπάρχουν φαβορί για εμένα".

Για τι περιμένει να δει από την Μπενφίκα αύριο στην Τούμπα: "Δεν ξέρω αν θα είναι η ίδια ενδεκάδα ή υπάρξουν αλλαγές. Δεν θα αλλάξουν πολλά στο παιχνίδι τους. Εμείς θα πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Εμείς και στην Πορτογαλία θέλαμε να κερδίσουμε. Αύριο ο ρυθμός θα καθορίζεται από εμάς, οπότε η Μπενφίκα θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό".

Για το αν ο ΠΑΟΚ παίξει με σκοπό να διαφυλάξει το αποτέλεσμα ή για την νίκη: "Είπα και προηγουμένως δεν υπάρχει φαβορί για το παιχνίδι. Οι πιθανότητες είναι 50-50. Οσον αφορά για το στυλ παιχνιδιού, εμείς παίζουμε πάντα για τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Εχουμε το υπέρ μας αποτέλεσμα, αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνο".

Για το αν νιώθει αυτός και οι συμπαίκτες του πως η Μπενφίκα είναι αποδυναμωμένη λόγω των απουσιών των Καστίγιο και Ζόνας: "Δεν ένιωσα ποτέ πως η Μπενφίκα έχει κάποιο πρόβλημα στην επιθετική γραμμή της. Εχει τον Φερέιρα, με τον οποίο παίξαμε αντίπαλοι και στην Ουκρανία, όταν έπαιζε στη Σαχτάρ και εγώ στη Ντνίπρο. Ο Ζόνας είναι μεγάλη απουσία τον ξέρω από τη Βραζιλιά. Δεν θα έχει πρόβλημα όμως έχει πολλές εναλλακτικές".