Κλήρωση Champions League: Γυρίζει στο Μόναχο ο Λεβαντόφσκι

Είχε κέφια η κληρωτίδα και έφερε στον ίδιο όμιλο τη Μπάγερν Μονάχου και την Μπαρτσελόνα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Αναλυτικά τα γκρουπ του Champions League. 

Κλήρωση Champions League: Γυρίζει στο Μόναχο ο Λεβαντόφσκι

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/8) η κλήρωση των ομίλων του Champions League στην Κωνσταντινούπολη. Η κληρωτίδα είχε κέφια και έφερε αντιμέτωπους για πρώτη φορά την Μπάγερν Μονάχου και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός στράικερ μετακόμισε στη Βαρκελώνη για την Μπαρτσελόνα και θα επιστρέψει στην «Αλιάνζ Αρένα» ως αντίπαλος, λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του.

Ο έτερος κορυφαίος επιθετικός της περσινής Bundesliga, Έρλινγκ Χάλαντ, θα αντιμετωπίσει επίσης την πρώην ομάδα του, αφού η Μάντσεστερ Σίτι κληρώθηκε με την Ντόρτμουντ, αλλά και τη Σεβίλλη και την Κοπεγχάγη του Ζέκα

Από εκεί και πέρα, ο 4ος όμιλος μπορεί να θεωρηθεί ο πιο ανοιχτός, με τις Άιντραχτ Τότεναμ, Σπόρτινγκ και Μαρσέιγ να παλεύουν στα ίσα για τα δύο εισιτήρια. Αναλυτικά όλα τα γκρουπ.

Τα οχτώ γκρουπ του Champions League

  1. Άγιαξ, Λίβερπουλ, Νάπολι, Ρέιντζερς
  2. Πόρτο, Ατλέτικο, Λεβερκούζεν, Μπριζ,
  3. Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Πλζεν.
  4. Άιντραχτ, Τότεναμ, Σπόρτινγκ, Μαρσέιγ.
  5. Μίλαν, Τσέλσι, Ζάλτσμπουργκ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ.
  6. Ρεάλ, Λειψία, Σαχτάρ, Σέλτικ.
  7. Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλλη, Ντόρτμουντ, Κοπεγχάγη
  8. Παρί, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Χάιφα.

Λόγω της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ μεσούσης της σεζόν, οι όμιλοι θα ολοκληρωθούν πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι συνήθως, σε λιγότερο από δύο μήνες.

Θα υπάρξουν τρία ζευγάρια διαδοχικών αγωνιστικών, χωρίς τη συνηθισμένη διακοπή μίας εβδομάδας μεταξύ τους (6-7 και 13-14 Σεπτεμβρίου, 4-5 και 11-12 Οκτωβρίου, 25-26 Οκτωβρίου και 1-2 Νοεμβρίου), και ήδη στις αρχές Νοεμβρίου θα γνωρίζουμε τις 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στα νοκ-άουτ, αλλά και το πώς θα διασταυρωθούν, αφού η κλήρωση της φάσης των «16» έχει προγραμματιστεί για τις 7/11.