Champions League: Συμφωνία-ρεκόρ με το CBS αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως

Η UEFA έφθασε σε συμφωνία με το CBS για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League στις ΗΠΑ, συνολικής αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων. 

Champions League: Συμφωνία-ρεκόρ με το CBS αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως

Το CBS, η Viacom και η Paramount έφθασαν σε μια εξαετή συμφωνία με την UEFA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεών της, σε συνολικό πακέτο αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αναλύεται σε 250 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν.

Πρόκειται για μια υπερδιπλάσια αύξηση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ανά σεζόν που πλήρωναν προηγουμένως η Paramount και η Univision.

Η συμφωνία έρχεται αφότου η UEFA και η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA) διόρισαν την TEAM Marketing and Relevent Sports Group ως συνεργάτες πωλήσεων για τις διασυλλογικές διοργανώσεις τους.

Θα υπάρξει ξεχωριστή πώληση για τα ισπανόφωνα δικαιώματα.

Η Amazon διατηρεί μια ισχυρή σχέση με την UEFA, δεδομένου ότι έχει ήδη συμφωνίες μετάδοσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ιταλία. Πιστεύεται ότι επικεντρώνουν τις μεγάλες προσπάθειές τους στην αγορά των ΗΠΑ και το NFL.

Το συμβόλαιο θα ξεκινήσει από τη σεζόν 2024/25 και θα καλύπτει το UEFA Europa League και το UEFA Europa Conference League, καθώς και το προσοδοφόρο UEFA Champions League — το οποίο είναι έτοιμο για σαρωτικές αλλαγές.

Το τουρνουά θα έχει νέα μορφή που θα ακολουθεί το «ελβετικό μοντέλο» και θα δει τον ανταγωνισμό να επεκτείνεται σε 36 ομάδες με περισσότερους αγώνες.

Η φάση των ομίλων 32 ομάδων θα καταργηθεί. Αντίθετα, θα συμμετέχουν 36 ομάδες, στις οποίες κάθε σύλλογος θα παίξει 10 παιχνίδια της φάσης των ομίλων: πέντε εντός έδρας, πέντε εκτός έδρας.

Οι οκτώ πρώτοι θα προκριθούν αυτόματα στην φάση των "16" και οι επόμενες 16 ομάδες θα πάνε σε έναν γύρο play-off για να προκύψουν αυτές οι τελευταίες οκτώ θέσεις.