«Μουντιαλικός» διαιτητής στο ΑΕΚ - Βίντι

Ο Σίμον Μάρτσινιακ θα είναι ο διαιτητής στον αγώνα ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Βίντι για τα πλέι οφ του Champions League, που θα διεξαχθεί την Τρίτη (28/8, 22:00) στο ΟΑΚΑ.

«Μουντιαλικός» διαιτητής στο ΑΕΚ - Βίντι

Ο Πολωνός ρέφερι θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Πάβελ Σοκολνίτσκι και Τόμας Λίστκιεβιτς, επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι ακόμη δύο Πολωνοί, οι Πάβελ Ρατσκόφσκι και Τόμας Μούσιαλ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο συμπατριώτης τους, Ράντοσλαβ Σιέικα.

Ο 37χρονος Μάρτσινιακ «σφύριξε» τις αναμετρήσεις Αργεντινή-Ισλανδία και Γερμανία-Σουηδία στο φετινό Μουντιάλ της Ρωσίας, ενώ πριν από λίγες ημέρες διηύθυνε στο Ταλίν το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ήταν επίσης ένας από τους διαιτητές που έλαβαν μέρος στην τελική φάση του EURO 2016, ενώ στις 30 Ιουνίου 2015 ήταν ο «άρχοντας» στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 21 ετών.

Στο μεταξύ, ο Μάρτσινιακ τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν ο «άρχοντας» του αγώνα στην αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με το Βέλγιο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, όπου η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1.

Επίσης, «σφύριξε» τον Φεβρουάριο του 2014 την ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα στη Λισαβόνα για τους «32» του Europa League, όπου ο «Δικέφαλος του βορρά» ηττήθηκε με 3-0 και αποκλείστηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ