Champions League: Στα πλέι-οφ η Μακάμπι, αποκλείστηκε ο Απόλλων Λεμεσού και περιμένει… Ολυμπιακό!

Ο Απόλλων Λεμεσού, αν και νίκησε (2-0) τη Μακάμπι Χάιφα στη ρεβάνς στην Κύπρο, δεν προκρίθηκε στα πλέι-οφ του Champions League, καθώς ηττήθηκε 4-0 στο πρώτο ματς. Οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν πλέον το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας στα πλέι-οφ του Europa League.

Champions League: Στα πλέι-οφ η Μακάμπι, αποκλείστηκε ο Απόλλων Λεμεσού και περιμένει… Ολυμπιακό!

Ο Απόλλων Λεμεσού κυνήγησε το ποδοσφαιρικό θαύμα στην Κύπρο, αλλά δεν κατάφερε τελικά να το πετύχει και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League. Οι «κυανόλευκοι» μετά την ήττα τους με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι από την Μακάμπι Χάιφα, υποδέχτηκαν την ομάδα από το Ισραήλ στη ρεβάνς στο «Γ.Σ.Π». Το 2-0 της νίκης τους όμως δεν ήταν αρκετό, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός συνέχειας στο θεσμό.

Η Μακάμπι Χάιφα ήταν αυτή που πέρασε στα πλέι-οφ του Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα με έπαθλο μια θέση στους ομίλους.

Αντίθετα, ο Απόλλων Λεμεσού θα μετάσχει πλέον στα πλέι-οφ του Europa League, όπου θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ο Απόλλων Λεμεσού προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με τους Ογκεντά (19’) και Κολ (27’), ενώ οι Ισραηλινοί είχαν δοκάρι στο 16’ με τον Ντέιβιντ και είδαν να ακυρώνονται δύο γκολ τους μέσω VAR. Στην επανάληψη παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να φτάσουν και σε άλλα τέρματα, το 2-0 παρέμεινε ανέπαφο και η Μακάμπι ήταν αυτή που πανηγύρισε στο «Γ.Σ.Π» την είσοδό της στα πλέι-οφ.

Πέραν αυτών, ο Ερυθρός Αστέρας «σφράγισε» την πρόκρισή του στα πλέι-οφ, νικώντας και στη ρεβάνς την Πιούνικ. Μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα στη Σερβία, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 2-0 της αντιπάλου τους στον επαναληπτικό στην Αρμενία και συνεχίζουν στο Champions League.

Τέλος, στα πλέι-οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πέρασε και η Πλζεν. Η ομάδα της Τσεχίας κέρδισε και στην έδρα της με 2-1 την Σέριφ και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα
Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) (0-4) 2-0
Πλζεν (Τσεχία) - Σέριφ (Μολδαβία) (2-1) 2-1
Πιούνικ (Αρμενία) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) (0-5) 0-2

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα.