Φενέρμπαχτσε: Η απάντηση για το σύνθημα των οπαδών της για τον Πούτιν

Ανακοίνωση εξέδωσε η Φερνέρμπαχτσε για το σύνθημα που ακούστηκε από τους οπαδούς της στο χθεσινό (27/7) αγώνα του Champions League με την Ντιναμό Κιέβου.

Φενέρμπαχτσε: Η απάντηση για το σύνθημα των οπαδών της για τον Πούτιν

Η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε με 1-2 από τη Ντιναμό Κιέβου στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League, με τη βραδιά να αμαυρώνεται λόγω συνθήματος που φώναξαν οι οπαδοι της ομάδας υπέρ του ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, όπως θα δείτε στο παρακατώ βίντεο:

Σε ανακοίνωση του ο τουρκικός σύλλογος τονίζει πως από την πρώτη τιμή τάχθηκε κατά του πολέμου, ενώ έκανε λόγο για πρόκληση των παικτών της ουκρανικής ομάδας, καταδικάζοντας όμως σε κάθε περίπτωση το συμβάν.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της ομάδας δήλωσε ότι:«Στο παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου που διεξήχθη στο γήπεδό μας για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, μετά από ένα γκολ της αντιπάλου ομάδας, ακούστηκαν κάποια συνθήματα από τις κερκίδες. Βγάζουμε αυτή την ανακοίνωση ενάντια σε αυτές τις ενέργειες που δεν εκπροσωπούν τον σύλλογό μας και δεν μας εκφράζουν με κανέναν τρόπο».

Ενώ στη συνέχεια διαμύνησε ότι: «Ως σύλλογος φροντίζουμε πάντα να ευαισθητοποιούμε γύρω από τα κοινωνικά ανθρωπιστικά ζητήματα. Το βλέπουμε ως ευθύνη μας. Ήμασταν από τους πρώτους που αντιδράσαμε στον πόλεμο, από τις πρώτες κιόλας μέρες του. Ο πόλεμος δεν είναι γενναιότητα, είναι δειλία. Στο 58ο λεπτό του αγώνα οι προκλητικές κινήσεις αντίπαλων παικτών προκάλεσαν οπαδούς μας και εκείνοι αντέδρασαν για κάποια δευτερόλεπτα. Καταδικάζουμε την αντίδρασή τους και δεν θέλουμε να εμπλεκόμαστε με πολιτική»