Η πρόκριση επί της Μακάμπι είναι μονόδρομος

Ποιες μεταγραφές τώρα και ποιοι πιθανοί στόχοι; Καλές, χρυσές και απαραίτητες είναι, αλλά στη δεδομένη χρονική συγκυρία προέχει η πρόκριση επί της Μακάμπι Χάιφα και όχι ο Χουάνγκ, ο Λέιντνερ ή όποιος άλλος.

Η πρόκριση επί της Μακάμπι είναι μονόδρομος

Η πρόκριση επί της Μακάμπι είναι μονόδρομος, είναι ένα μονοπάτι στο οποίο πάση θυσία πρέπει να φτάσει ο Ολυμπιακός στην απέναντι πλευρά, δηλαδή στο γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι υποχρέωση, είναι απαίτηση, είναι όλα τα λεφτά. Είναι σχεδόν ολόκληρη η νέα σεζόν.

Οσο υπερβολικό κι αν ακούγεται ή διαβάζεται, δεν είναι. Έχει να κάνει με το πρεστίζ, τα οικονομικά, την ηρεμία και το μέλλον της ομάδας, παικτών και προπονητικού τιμ, με τον κόσμο της ομάδας, με τα πάντα.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» προκριθούν, θα ηρεμήσει το κεφάλι τους, θα φύγει η πίεση και θα κερδίσουν χρόνο ενόψει του επόμενου αντιπάλου που επίσης δεν τρομάζει, του Απόλλωνα Λεμεσού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα βρεθούν ένα βήμα από την επιστροφή τους στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν περάσουν την κυπριακή ομάδα, ταμεία, ψυχολογία ομάδας και οπαδών θα φτάσουν στα ύψη.

Εκεί, αν πάλι δεν περάσουν, θα μπουν απευθείας σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και θα βρίσκονται πολύ κοντά στο να παίξουν και τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη, είτε στο Γιουρόπα Λιγκ είτε στο Κόνφερενς. Να, γιατί προέχει πάνω από όλα η πρόκριση το βράδι της Τετάρτης…

Αν πάρουμε το κακό σενάριο, βάλτε με τον νου σας πόσα δεινά περιμένουν τον πρωταθλητή. Βαθιά εσωστρέφεια, μιζέρια, γκρίνια και απογοήτευση οπαδών, ισοπεδωτική κριτική κατά πάντων, από Β. Μαρινάκη μέχρι τον κηπουρό του Ρέντη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας στις εγχώριες διοργανώσεις. Ηδη η γκρίνια από την καθυστέρηση στην ενίσχυση σε θέσεις κλειδιά δίνει και παίρνει.

Ο Ολυμπιακός μέχρι σήμερα στα φιλικά, αλλά και στο πρώτο παιχνίδι με τη Μακάμπι, δεν ενθουσιάζει με το παιχνίδι του και δείχνει η… περσινή ομάδα, ο κόσμος γκρινιάζει και δικαιολογημένα γιατί φοβάται ότι θα ξαναδεί το ίδιο περσινό έργο. Ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται από την προηγούμενη σεζόν στο στόχαστρο πολλών οπαδών που θέλουν την απομάκρυνσή του, γιατί τον θεωρούν υπεύθυνο για τη μετριότητα της ομάδας. Κι ας είναι πέρα για πέρα άδικο για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Όμως εδώ που φθάσαμε δεν υπάρχει περιθώριο λαθών για κανέναν. Σε περίπτωση αποτυχίας, θα διαλυθούν όλα όσα έχτιζε ο Ολυμπιακός πριν τρία χρόνια και θα χρειαστεί χρόνος και χρήμα για να ξαναχτιστούν όλα από την αρχή. Όμως κάτι τέτοιο πόσο εφικτό είναι, καθώς σε λιγότερο από έναν μήνα θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα; Πολύ δύσκολο.

Παράλληλα ο κόσμος, γεμάτος απογοήτευση, θα απομακρυνθεί από το γήπεδο και θα μείνουν σε αυτό μόνο οι φανατικοί και οι ρομαντικοί. Θα αναζητηθούν βεβιασμένες λύσεις παντού και αυτό θα είναι είναι ότι χειρότερο για τον σύλλογο που θα μπλέξει σε περιπέτειες…

Για όλα αυτά λοιπόν, οι μεταγραφές μπορούν να περιμένουν λίγες ώρες. Οι πιο κρίσιμες μέχρι τις επόμενες…