Χού(φτω)στη την πρόκριση

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Χούστι που σημειώθηκε πολύ νωρίς στον αγώνα και πήρε πολύτιμη νίκη 2-1 στη Βουδαπέστη από τη Βίντι.

Χού(φτω)στη την πρόκριση

Τυχερή η ΑΕΚ που της έλαχε Ιταλός διαιτητής και δη ο 44χρονος Τζιανλούκα Ρόκι στον κρίσιμο αυτό αγώνα. Έχουν μια τάση οι Ιταλοί διαιτητές να πρωταγωνιστούν στον αγώνα, κλέβοντας την παράσταση από τους παίκτες με αποφάσεις που άλλοι στη θέση τους θα δίσταζαν να πάρουν.

Όχι πως δεν έπραξε σωστά ο Ρόκι που απέβαλε τον Χούστι στο 22΄ για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Μπακασέτα. Ίσα-ίσα που το ίδιο θα έπρεπε να κάνει λίγα λεπτά αργότερα και στο μαρκάρισμα με τις τάπες του Νεγκό πάνω στον Μάνταλο. Αλλά να, άλλος διαιτητής στη θέση του θα δίσταζε να βγάλει την κόκκινη τόσο νωρίς.

Άλλος μπορεί, η ντίβα ο Ρόκι όχι. Χάρις στο αριθμητικό της πλεονέκτημα η ΑΕΚ πρόλαβε να βάλει δυο γκολ (με τον Κλωναρίδη στο 34΄και τον Μπακασέτα στο 49΄) πριν ο Ιταλός άρμπιτρο την αφήσει κι αυτήν με δέκα παίκτες, στέλνοντας (σωστά) στα αποδυτήρια τον Μπακασέτα στο 53΄επειδή πάτησε με τις τάπες του τον Νεγκό.

Από το σημείο αυτό άρχισε προοδευτικά η κατάρρευση της ΑΕΚ με αποτέλεσμα ως το τέλος του αγώνα η τυπικά γηπεδούχος Βίντι να δημιουργήσει τουλάχιστον 6 ευκαιρίες, καταφέρνοντας ωστόσο να σημειώσει μόνο ένα γκολ (με τον Λάζοβιτς στο 67΄) που δεν ήταν αρκετό για να τη γλιτώσει από την ήττα.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ συμπλήρωσε 13 συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μια επιτυχία που ισοδυναμεί με άθλο, αν αναλογιστούμε το υλικό που διαθέτει και τις ομάδες που αντιμετώπισε σε αυτή τη διαδρομή του ενός σχεδόν χρόνου στα γήπεδα της Ευρώπης.

Παρότι άλλαξε προπονητή (Ουζουνίδης αντί Χιμένεθ), παρότι έχασε σημαντικούς παίκτες (Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Βράνιες) διατήρησε την καλή αγωνιστική εικόνα που έδειξε πέρσι στο Europa League και στα φετινά προκριματικά του Champions League με αποτέλεσμα να απέχει τώρα ένα τσιγάρο δρόμο από τη φάση των ομίλων.