Με το ένα... πόδι στους ομίλους η ΑΕΚ (1-2)

Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο το αριθμητικό τους πλεονέκτημα από το 23' κι έφυγαν με το πολύτιμο διπλό από τη Βουδαπέστη.

Με το ένα... πόδι στους ομίλους η ΑΕΚ (1-2)

Σοβαρή, πειθαρχημένη και αποτελεσματική ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο «ημίχρονο» των Play Offs του Champions League στην έδρα της Βίντι. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δέχθηκε με χαρά το... δώρο του ρέφερι Ρόκι με την αυστηρή αποβολή του Χούζτι στο 23', πέτυχε δύο γκολ με Κλωναρίδη και Μπακασέτα και έφυγε με το διπλό από τη Βουδαπέστη, το οποίο τής δίνει μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η μόνη «μουντζούρα» στο παιχνίδι της ΑΕΚ ήταν το διάστημα 70'-90', αμέσως μετά το μοναδικό γκολ των Ούγγρων στο ματς. Μέχρι που σκόραρε ο Λάζοβιτς στο 68', οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα - παρά την εξίσου αυστηρή αποβολή του Μπακασέτα στο 53'- και όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου να πετύχουν και τρίτο τέρμα, ωστόσο το ουγγρικό γκολ προκάλεσε... τρικυμία στα μετόπισθεν. Σε σημείο, μάλιστα, που η Βίντι σχεδόν ισοφάρισε τις τελικές προσπάθειες της ΑΕΚ στο ματς μέσα σε ένα 20λεπτο.

Στα τελευταία λεπτά, πάντως, η ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, κράτησε το υπέρ της 1-2 και επιστρέφει στη χώρα μας με γερές βάσεις πρόκρισης στις... αποσκευές της.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Groupama Αρένα (Βουδαπέστη)

ΒΙΝΤΙ-ΑΕΚ 1-2

Σκόρερ: 68' Λάζοβιτς - 34' Κλωναρίδης, 49' Μπακασέτας

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες Κάρτες: 25' Λάζοβιτς, 31' Νέγκο - 25' Κλωναρίδης, 37' Γαλανόπουλος

Κόκκινες Κάρτες: 23' Χούζτι - 53' Μπακασέτας

Συνθέσεις:

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβατσικ, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Στόπιρα, Χάτζιτς, Νέγκο, Νικόλοφ (54' Σέποβιτς), Κόβατς, Χούζτι, Λάζοβιτς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (66' Άλεφ), Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης (82' Λόπες), Λιβάγια (86' Πόνσε).