Το ίδιο λάθος που πληρώθηκε και...δεν πληρώθηκε

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε πάλι να κρατήσει προβάδισμα. τουλάχιστον δεν δέχτηκε ξανά δεύτερο γκολ...«καπάκι» και διατηρεί τον πρώτο λόγο. Ειδικά ο Τικίνιο, όμως, δεν άξιζε να αποχωρήσει με σκυμμένο κεφάλι. 

Το ίδιο λάθος που πληρώθηκε και...δεν πληρώθηκε

Οι συνθήκες του αγώνα ήταν όντως δύσκολες και η Μακάμπι όντως καλή ομάδα. Όμως επειδή ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και παραμένει το φαβορί για την πρόκριση, θα πρέπει να κάνει κι άλλα λάθη για να μην προχωρήσει στην επόμενη φάση. Σε μια ρεβάνς που θα είναι πολύ επικίνδυνη, αλλά το ότι η νίκη είναι απαραίτητη για την πρόκριση και τα εκτός έδρας γκολ δεν έχουν πλέον την παραδοσιακή σημασία τους, ίσως είναι κάτι που βοηθήσει. Μαζί φυσικά με την εξέδρα, αλλά πρωτίστως με τη βελτίωση της ίδιας της ομάδας. Ατομικά και συνολικά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς το είδε σωστά με τον Τικίνιο. Κι ο Βραζιλιάνος που είχε ψηλά το κεφάλι σε όλο το παιχνίδι και έδωσε τρομερές μάχες, δεν άξιζε να αποχωρήσει με σκυμμένο κεφάλι, όπως τον βλέπουμε στη ΦΩΤΟ. Ειδικά αυτός.

Ο Μαρτίνς είδε επίσης σωστά ότι παρά το 0-1 του Ζινκερνάγκελ χρειαζόταν κάτι πιο δυναμικό και επιθετικό στο δεύτερο ημίχρονο. Για να κλειδώσει τη νίκη. Γι΄αυτό έβαλε Μαντί και Αμπουμπακάρ που είχαν άλλωστε και την καλύτερη φάση. Εκεί που το κεφάλι του Πλάνιτς γλίτωσε την Μακάμπι από το δεύτερο γκολ, καθώς ή ο Τικίνιο ή ο Μασούρας θα το έβαζαν με τη σέντρα του Μαντί μετά την εξαιρετική ενέργεια-πάσα του Αμπουμπακάρ. Το 0-2 δεν έγινε και για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει προβάδισμα. Τουλάχιστον δεν δέχτηκε «καπάκι» δεύτερο τέρμα. Όπως στο πρόσφατο φιλικό με τον Άρη, όπως πέρυσι με την Αταλάντα. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο τα δέχτηκε «καπάκι» τα δύο γκολ, αλλά ο Γερμανός βοηθός ήταν «γάτα» και είδε τα οφσάιντ χωρίς βοήθειες τεχνολογίας.

Στο τέλος ο Μαρτίνς θεωρητικά σωστά έβαλε τρεις στόπερ, καθώς η Μακάμπι έπαιζε με δύο σέντερ φορ. Δεν είναι στη λογική που έχουμε συνηθίσει τον Πορτογάλο. Και μέχρι το 90' η Μακάμπι δεν απειλούσε. Σίγουρα ήταν ατυχία έτσι όπως μπήκε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά άτυχος ο Ολυμπιακός στη Χάιφα δεν ήταν. Και θα πρέπει να δούμε αρκετές φορές πώς ΔΕΝ απομακρύνθηκε σωστά η μπάλα πριν κάνει το γυριστό για σέντρα και πανηγυρίσει γκολ ο πολύ καλός Ισραηλινός εξτρέμ.