Champions League/ Europa League: Τα έσοδα για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Διαβάστε τα χρηματικά ποσά που μπορούν να βάλουν στο «πορτοφόλι» τους οι ελληνικές ομάδες, από τις πορείες τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Champions League/ Europa League: Τα έσοδα για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ συμμετάσχουν στους ομίλους του Champions League θα πάρουν από 15 εκατομμύρια ευρώ. Αν αποκλειστούν από την Μπενφίκα και την Βίντι αντίστοιχα και συμμετάσχουν στους ομίλους του Europa League, τότε θα πάρουν από 2.92 εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο χρηματικό ποσό (2.92 εκ.) θα εισπράξει και ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που πάρει την πρόκριση απέναντι στη Μπέρνλι, ενώ εάν οι «Κλάρετς» αποκλείσουν τους «ερυθρόλευκους», τότε οι Πειραιώτες θα βάλουν στα ταμεία τους μόλις 300.000 ευρώ.

Champions League

-Όλες οι ομάδες που αγωνίστηκαν στα προκριματικά του Champions League και δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης, θα πάρουν από 260.000 ευρώ.

-Επιπρόσθετα αυτών των χρημάτων, όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στον 1ο προκριματικό γύρο, θα πάρουν από 280.000 ευρώ, όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο 2ο προκριματικό γύρο θα πάρουν από 380.000 ευρώ και οι ομάδες που συμμετείχαν στον 3ο προκριματικό γύρο και αποκλείστηκαν θα πάρουν από 480.000 ευρώ.

-Καμία πληρωμή δεν θα πραγματοποιηθεί στα play-off, καθώς οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι θα επωφεληθούν από την συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League ή του Europa League.

-Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Champions League (32 στο σύνολο) θα πάρουν από 15 εκατομμύρια ευρώ.

-Στους ομίλους του Champions League, η UEFA θα πληρώνει 2,7 εκατομμύρια ευρώ τη νίκη ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, οι ομάδες θα παίρνουν από 900.000 ευρώ.

-Η πρόκριση στη φάση των «16» θα αποφέρει στις ομάδες επιπλέον 9.5 εκ. ευρώ, η πρόκριση στη φάση των «8» επιπλέον 10,5 εκ, ευρώ και η πρόκριση στα ημιτελικά, επιπλέον 12 εκατομμύρια ευρώ.

-Η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League θα πάρει 19 εκ. ευρώ και η φιναλίστ 15 εκ. ευρώ.

*Στα πιο πάνω ποσά, δεν υπολογίζεται το market pool, δηλαδή το μερίδιο που αναλογεί σε κάθε ομάδα από τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Europa League

-Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στον 1ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, θα πάρουν από 240.000 ευρώ, όλες οι ομάδες συμμετείχαν στο 2ο προκριματικό γύρο θα πάρουν από 260.000 ευρώ και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στον 3ο προκριματικό γύρο, θα πάρουν από 280.000 ευρώ.

-Οι ομάδες που αγωνίζονται στα play-offs και θα αποκλειστούν στη φάση αυτή, θα πάρουν από 300.000 ευρώ.

-Καμία πληρωμή δεν θα πραγματοποιηθεί στις ομάδες που θα προκριθούν από τα play-off, καθώς οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι θα επωφεληθούν από την συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League.

-Η κάθε μια από τις 48 ομάδες που θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League θα πάρει 2,92 εκατομμύρια ευρώ.

-Στους ομίλους του Europa League, η UEFA θα πληρώνει 570.000 ευρώ τη νίκη ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, οι ομάδες θα παίρνουν από 190.000 ευρώ.

-Οι ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των «32» ως πρώτες από τον όμιλο τους, θα πάρουν από 1 εκατομμύριο ευρώ μπόνους πρόκρισης και οι ομάδες που θα προκριθούν ως δεύτερες, από 500.000 ευρώ.

-Επιπλέον, οι 32 ομάδες που θα προκριθούν από τους ομίλους θα πάρουν από 500.000 ευρώ, οι ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των «16» από 1.1 εκατομμύρια ευρώ, οι ομάδες που θα προκριθούν στην προημιτελική φάση από 1,5 εκ. ευρώ και οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα ημιτελικά, από 2,4 εκ. ευρώ.

-Η ομάδα που θα κατακτήσει το Europa League θα πάρει 8.5 εκατομμύρια ευρώ και η φιναλίστ 4,5 εκ. ευρω.

*Στα πιο πάνω ποσά, δεν υπολογίζεται το market pool, δηλαδή το μερίδιο που αναλογεί σε κάθε ομάδα από τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.