Μασούρας: «Ας μη σκοράρω και ας περάσουμε»

Ο Γιώργος Μασούρας μίλησε για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να προκριθεί απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα ενόψει του πρώτου αγώνα (20/7) στο Ισραήλ. Τι είπε για τα δικά του γκολ και τον Βρσάλικο

Μασούρας: «Ας μη σκοράρω και ας περάσουμε»

Ο Γιώργος Μασούρας εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για τον πρώτο αγώνα με την Μακάμπι λίγη ώρα πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Χάιφα.

Ο διεθνής άσος τόνισε ότι η πρόκριση απαιτεί ομαδική δουλειά, με τον ίδιο να θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση στα προκριματικά καθώς έχει σκοράρει τα προηγούμενα χρόνια. αλλά όπως είπε «το παν είναι να κερδίσουμε και να προκριθούμε κι ας μη βάλω γκολ εγώ».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Σίμε Βρσάλικο τονίζοντας την μεγάλη εμπειρία και προσωπικότητα που έχει ο νέος δεξιός μπακ του Ολυμπιακού.

Οι δηλώσεις του Μασούρα:

«Είναι ένα παιχνίδι προκριματικών Champions League απέναντι σε μία πρωταθλήτρια ομάδα. Αντιμετωπίζουμε το ματς με την αντίστοιχη προσοχή, με μοναδικό στόχο την πρόκριση».

Έχεις πετύχει σημαντικά γκολ, όπως με τη Νέφτσι πέρσι, παλαιότερα στην Κωνσταντινούπολη. Είναι η στιγμή να σπάσει μία γκίνια από πέρσι και να βάλεις ένα ακόμη γκολ σε σημαντικό αγώνα;

«Είναι πάντα σημαντικό να σκοράρεις. Υπάρχει όντως μία καλή παράδοση στα προκριματικά, αλλά μοναδικός στόχος αυτήν την περίοδο είναι ομαδικός και όχι ατομικός, να προκριθούμε. Αν κατορθώσω να βάλω κάποιο γκολ θα είναι υπέροχο, αν όμως όχι και περάσουμε θα είναι ακόμη καλύτερα».

Τι σου έχουν δείξει τα προκριματικά από την εμπειρία που έχεις; Τι είναι αυτό που μετράει σε μία τέτοια περίοδο;

«Το σημαντικό σε αυτά τα ματς είναι να πηγαίνεις βήμα-βήμα και να κοιτάς τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Να μη σκέφτεσαι το μετά της διοργάνωσης και το πόσο μακριά θα φτάσεις, πρέπει να αναλύεις το κάθε παιχνίδι και να παίρνεις το 100% από τον κάθε ποδοσφαιριστή, γιατί όπως είπα η ομαδική δουλειά είναι αυτή που σε περνάει στην επόμενη φάση και να προσπαθείς να βγάζεις περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο».

Σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι αυτήν τη στιγμή ο Ολυμπιακός και τι είναι αυτό που πρέπει να έχει η ομάδα απέναντι στη Μακάμπι;

«Αυτήν την περίοδο καμία ομάδα δεν έχει την απόλυτη ετοιμότητα. Έτσι και εμείς δεν είμαστε στο 100% των ικανοτήτων μας, όμως είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι τακτικά να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα με αυτοπεποίθηση και καλή επιθετικά η οποία δημιουργεί συνεχώς στο παιχνίδι της. Είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι στο τέλος θα κατορθώσουμε το στόχο μας».

Όταν παίζεις στα δεξιά έχεις την τύχη να έχεις στην πλάτη σου τον Βρσάλικο με πλούσιο βιογραφικό, τι είναι αυτά που έχεις δει από τον ίδιο και τη συνεργασία σου μαζί του;

«Είναι ένα παιδί το οποίο τώρα μπαίνει στην ομάδα, παρόλα αυτά έχει μία μεγάλη εμπειρία και αυτό φαίνεται στην προπόνηση και σε ένα φιλικό που παίξαμε μαζί. Συνεχώς επικοινωνεί μαζί μου και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό όσων έχουν εμπειρία, θεωρώ ότι θα με βοηθήσει αρκετά μέσα στο γήπεδο γιατί ξέρει να διαχειριστεί καταστάσεις μέσα στο γήπεδο και είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής».

Για τον Βρσάλικο είπε: «Είναι ένα παιδί που τώρα μπαίνει στην ομάδα, παρόλα αυτά έχει εμπειρία και φαίνεται αυτό. Επικοινωνεί μαζί μου, έχει εμπειρία και θα με βοηθήσει πολύ στο γήπεδο. Μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις όπως όλοι οι έμπειροι παίκτες».