Προκρίσεις που θέλουν ανάσες σε μάχες χωρίς ανάσα

Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε διαδικασία προκρίσεων κάθε εβδομάδα. Στο Champions League. Σε πόλεις θερμές τέτοια εποχή, όπως η Χάιφα και η Λεμεσός. Η Βουδαπέστη και η Μπρατισλάβα είναι πιο δροσερές, αλλά άλλη φορά...

Προκρίσεις που θέλουν ανάσες σε μάχες χωρίς ανάσα

Εννοείται ότι για τον Ολυμπιακό υπάρχει αυτή τη στιγμή μόνο Χάιφα και Μακάμπι. Με σκοπό να εννοείται ότι αμέσως μετά θα υπάρχει μόνο Λεμεσός και Απόλλων. Όντως ο πρώτος αντίπαλος μοιάζει πιο δύσκολος από τον επόμενο, αλλά τα καλοκαίρια των προκριματικών τίποτα δεν είναι τόσο εύκολο και τίποτα τόσο δύσκολο. Από τον Ολυμπιακό εξαρτώνται τα εύκολα και τα δύσκολα, όπως έχει αποδειχθεί. Κάθε χρόνο.

Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι θερμοκρασίες και η υγρασία που θα αντιμετωπίσει σε Ισραήλ και (με το καλό) σε Κύπρο ο πρωταθλητής Ελλάδας. Οι παίκτες του θα χρειαστούν πολλές ανάσες σε αυτά τα παιχνίδια και θα μετρήσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα της φετινής προετοιμασίας. Σύμφωνα με όλους ήταν προσαρμοσμένο στον τομέα της φυσικής κατάστασης και των πολλών δυνάμεων που απαιτούνται και για τώρα και για τη διάρκεια της παράξενης σεζόν.

Σε αυτή τη διαδικασία των αγώνων χωρίς ανάσα, κάθε εβδομάδα Ιούλιο και Αύγουστο, ο Ολυμπιακός πράγματι θα πρέπει να έχει πολλές ανάσες. Ειδικά σε θερμοκρασίες κοντά ή πάνω από τους 30 βαθμούς και σε υγρασία με ποσοστά κοντά στο 70%. Έχει την εμπειρία η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες και πάνω απ' όλα αυτό που έχει σημασία τώρα είναι ο αγώνας στη Χάιφα. Ούτε καν η ρεβάνς. Θα είναι η αφετηρία μιας επίπονης προσπάθειας και θα χρειαστούν όλοι. Οι έντεκα που θα παίξουν, εκείνοι από τον πάγκο, όσοι είναι στη λίστα, όσοι δεν είναι, οι μεταγραφές που θα γίνουν.

Βήμα βήμα ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει ξανά στους ομίλους του Champions League. Οι αντίπαλοι είναι όλοι σεβαστοί και δυνατοί, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Τα μπάτζετ δεν παίζουν ρόλο, διότι αν ήταν έτσι ο Ολυμπιακός θα ήταν ήδη στους ομίλους. Καυτή προσπάθεια χρειάζεται όπως οι συνθήκες που θα βρει εκτός έδρας η ομάδα, αλλά και στο γήπεδό της με βάση τις καιρικές προβλέψεις.

Η Βουδαπέστη της Φερεντσβάρος και η Μπρατισλάβα της Σλόβαν θα έχουν πιο δροσιά αρχές Αυγούστου, αλλά δεν μας κάνουν. Ας δροσιστούν εκεί άλλοι...