Μακάμπι Χάιφα: Καλή, αλλά... χαμένη και δεν τρομάζει

Η Μακάμπι Χάιφα είχε καλά και άσχημα στοιχεία στο Σούπερ Καπ Ισραήλ με την Χάποελ Μπερ Σεβά (έχασε στα πέναλτι, 1-1 στην κανονική διάρκεια), λίγες μέρες πριν από το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό. 

Μακάμπι Χάιφα: Καλή, αλλά... χαμένη και δεν τρομάζει

Ομάδα που ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να την αποκλείσει έδειξε η Μακάμπι Χάιφα στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισραήλ με την Χάποελ Μπερ Σεβά υπό το βλέμμα του Πέδρο Μαρτίνς. Το ματς έληξε 1-1 και στη διαδικασία των πέναλτι το τρόπαιο πήρε η Χάποελ καθώς αστόχησαν στη διαδικασία ο Ατζίλι και ο Πιερό (απέκρουσε ο γκολκίπερ). Η Μακάμπι είχε ανοίξει το σκορ στο 1' με έξοχο σουτ του Ατζίλι (ο καλύτερος παίκτης της), ενώ ισοφάρισε στο 70' ο Ανσάχ σε φάση που ελέγχθηκε για οφσάιντ, αλλά τον κάλυπτε ο Σούντγκρεν.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στις 20/7 στο ίδιο γήπεδο όπου έγινε ο τελικός του Σούπερ Καπ ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον Ατζίλι και διαχειρίστηκε το παιχνίδι, ενώ είχε ευκαιρίες με Χαζίζα και Μοχάμεντ για να διευρύνει το προβάδισμα. Παρουσίασε και αμυντικά κενά ειδικά από την αριστερή πλευρά.

Στην επανάληψη η Χάποελ ανέβηκε, έκανε φάσεις παρότι οι στόπερ της Μακάμπι ήταν καλοί και τελικά βρήκε την ισοφάριση στο 70' με τον Ανσάχ να καλύπτεται από τον Σούντγκρεν, τον Πλάνιτς να μην μπορεί να τον πιάσει και τον Κοέν να νικιέται στο πλασέ. Ο τερματοφύλακας της Μακάμπι είχε δύο εκπληκτικές επεμβάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά και μια μεγάλη γκάφα στο 87', όμως το γκολ της Χάποελ δεν μέτρησε για δήθεν επιθετικό φάουλ του Μιγκέλ Βίτορ, πρώην του ΠΑΟΚ.

Στα πέναλτι η Χάποελ που είχε και τον Λόπες της ΑΕΚ και τον Αντρέ Μαρτίνς που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό, έχασε το πρώτο, αλλά στη συνέχεια ο γκολκίπερ της απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ατζίλι και Πιερό, με συνέπεια να πάρει το Σούπερ Καπ. Όπως είχε πάρει και το Κύπελλο απέναντι στην Μακάμπι λίγους μήνες νωρίτερα.

Μακάμπι: Κοέν, Σούντγκρεν, Γκόλντμπεργκ, Πλάνιτς, Κορνούντ (60' Μεναχέμ), Λαβί (74' Τσέρι), Μοχάμεντ, Γιαμπέρ (60' Αμπόυ Φάνι), Χαζίζα (46' Ντέιβιντ), Ατζίλι, Ρουκάβιτσα (60 Πιερό)