Champions League: Πρόκριση για Μπόντο Γκλιμτ και Μάριμπορ

Μπόντο Γκλιμτ και Μάριμπορ απέκλεισαν τις Κλακσβίκαρ (3-1) και Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (0-2) αντίστοιχα και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Champions League: Πρόκριση για Μπόντο Γκλιμτ και Μάριμπορ

Η Μάριμπορ συνεχίζει την πορεία της στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» και εξασφάλισε πλέον την πρόκρισή της στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο σύλλογος της Σλοβενίας απέκλεισε την Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ και αναπτέρωσε το ηθικό του ενόψει της συνέχειας στον θεσμό.

Μετά το «στείρο» 0-0 στο πρώτο ματς στη Σλοβενία για τον 1ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η Μάριμπορ κέρδισε 2-0 την Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ στη ρεβάνς που διεξήχθη στην Τουρκία και πέρασε στον επόμενο γύρο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης στον επαναληπτικό ήταν για τους φιλοξενούμενους ο Ρόκο Μπατουρίνα, που σημείωσε και τα δύο τέρματα (12’ και 56’).

Την πρόκριση εξασφάλισε επίσης και η Μπόντο Γκλιμτ παρά την εκτός έδρας ήττα της με 3-1 από την Κλακσβίκαρ.

Η νίκη των Νορβηγών με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι αποδείχτηκε «χρυσάφι», όπως και το πέναλτι του Μπονιφέις (55') στον σημερινό επαναληπτικό. Αντίθετα, η Κλακσβίκαρ από τα Νησιά Φερόε πάλεψε στη ρεβάνς να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να αποσοβήσει τον αποκλεισμό, αλλά με το τελικό 3-1 αποχαιρέτησε τα ευρωπαϊκά «σαλόνια».

Τέλος, η Σλόβαν Μπρατισλάβας κέρδισε με ανατροπή 2-1 την Ντιναμό Μπατούμι στην παράταση τη και πέρασε στον 2ο προκριματικό γύρο. Το 90λεπτο της ρεβάνς ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0, όπως και στο πρώτο παιχνίδι.

Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού Βλάντιμιρ Βάις που σκόραρε στο 120’+3’.