Champions League: Μεγάλη πρόκριση η Ντουντελάνζ, είχε... ήδη περάσει η Σάμροκ

Η Ντουντελάνζ απέκλεισε τα Τίρανα με νίκη και στην Αλβανία (2-1) και συνεχίζει στα προκριματικά του Champions League ενώ η Σάμροκ Ρόβερς είχε «αέρα» τριών γκολ από το πρώτο παιχνίδι και εύκολο έργο στην Μάλτα με την Χιμπέρνιανς (0-0)

Champions League: Μεγάλη πρόκριση η Ντουντελάνζ, είχε... ήδη περάσει η Σάμροκ

Σπουδαία πρόκριση για την Ντουντελάνζ στη δεύτερη προκριματική φάση του Champions League και αποκλεισμός για τα Τίρανα στον επαναληπτικό της Αλβανίας. Η ομάδα του Λουξεμβούργου νίκησε και εκτός έδρας με 2-1, ενώ στο πρώτο ματς στο γήπεδό της είχε επικρατήσει με 1-0.

Στην «Κομπετάρε Αρίνα» με διαιτητή τον Ισπανό Θέσαρ Γκράντο, η Ντουντελάνζ κράτησε χωρίς προβλήματα στο πρώτο μέρος και αιφνιδίασε την αλβανική ομάδα στο 49' με γκολ του Φίλιπ Μόγιτς παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα. Σφράγισε την πρόκριση με το δεύτερο γκολ από τον Ντέιβιντ Σινάνι στο 61'. Μια απολύτως δίκαιη νίκη που θα μπορούσε να είχε και ευρύτερο σκορ βάσει τελικών προσπαθειών, αλλά με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 78' με τον Ρέντον Ξίξα και με τον Σοάρες της Ντουντελάνζ να αποβάλλεται στο ίδιο λεπτό. Το παιχνίδι δεν είχε άλλη εξέλιξη παρά τη... δωδεκάλεπτη καθυστέρηση.

Στην επόμενη προκριματική φάση η Ντουντελάνζ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Κλουζ-Πιούνικ (παίζουν την Τετάρτη 13/7 στην Ρουμανία τη ρεβάνς του 0-0 στην Αρμενία), με το πρώτο παιχνίδι εκτός Λουξεμβούργου.

Η Σάμροκ Ρόβερς δεν είχε κανένα πρόβλημα να προκριθεί στο δεύτερο προκριματικό γύρο καθώς είχε νικήσει 3-0 στην Ιρλανδία την Χιμπέρνιανς, με τον επαναληπτικό της Μάλτας να αποτελεί ουσιαστικά τυπική διαδικασία. Στο «Χιμπέρνιανς Γκράουντ» με διαιτητή τον Λιθουανό Λουκιάνκουνκας, οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τη Σάμροκ να παίζει χαλαρά και να κρατά το 0-0 παρόλο που οι τελικές προσπάθειες ήταν...12-3!

Έτσι οι Ιρλανδοί ετοιμάζονται για την πρώτη αναμέτρηση με την Λουντογκόρετς, με με το πρώτο ματς στην Βουλγαρία στις 19 Ιουλίου.