Λίβερπουλ: Προσφέρει δωρεάν εισιτήρια στα παιδιά που ταλαιπωρήθηκαν στον τελικό του Παρισιού

Η Λίβερπουλ προσφέρει στους οπαδούς που ταξίδεψαν στον τελικό του Champions League με παιδί δωρεάν εισιτήρια για το φιλικό με το Στρασβούργο στο Άνφιλντ.

Λίβερπουλ: Προσφέρει δωρεάν εισιτήρια στα παιδιά που ταλαιπωρήθηκαν στον τελικό του Παρισιού

Η έναρξη του τελικού του Champions League στο Stade de France στο Παρίσι στις 28 Μαΐου καθυστέρησε περισσότερο από μισή ώρα με τους οπαδούς της Λίβερπουλ να αναγκάζονται να περιμένουν σε τεράστιες ουρές. Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε αργότερα δακρυγόνα στα πλήθη.

Στη συνέχεια, καθώς οι οπαδοί έφυγαν από το γήπεδο, κάποιοι δέχθηκαν επίθεση από 300 έως 400 νεαρούς της περιοχής.

Αρκετά παιδιά ενεπλάκησαν στο πρόβλημα και η Λίβερπουλ αυτήν την εβδομάδα έστειλε επιστολή στους κατόχους εισιτηρίων προσκαλώντας τους στο Άνφιλντ, σε μια προσπάθεια να «στηρίξει τους υποστηρικτές της».

Η επιστολή έγραφε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο απίστευτα δύσκολη ήταν η εμπειρία για όλους τους οπαδούς που παρακολούθησαν τον αγώνα. Οι σκηνές που έγιναν μάρτυρες μέσα και γύρω από το Stade de France, πριν και μετά την έναρξη, θα μείνουν για πολύ στη μνήμη για όλους τους λάθος λόγους. Ο σύλλογος γνωρίζει επίσης ότι κάποια παιδιά που παρακολούθησαν τον αγώνα είχαν μια τόσο φρικτή εμπειρία, που ο αρνητικός αντίκτυπος επηρέασε την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες στο μέλλον.

Καταλαβαίνουμε ότι συνοδευόσαστε από ένα παιδί (κάτω των 16 ετών), στον τελικό του UEFA Champions League και ως εκ τούτου επικοινωνούμε μαζί σας για να προσκαλέσουμε το παιδί σας και έναν ενήλικα που τον συνοδεύει στο προσεχές φιλικό προετοιμασίας των Reds με το Στρασβούργο την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Anfield. Στάδιο.»

Η επιστολή προσέθεσε: «Ελπίζουμε ότι προσκαλώντας εσάς και το παιδί σας στο Άνφιλντ, θα τους προσφέρει ένα επίπεδο άνεσης και σιγουριάς, ώστε να νιώσετε ικανοί και σίγουροι να παρακολουθήσετε αγώνες ποδοσφαίρου, εντός και εκτός έδρας, στο μέλλον.

Ως σύλλογος είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους υποστηρικτές μας».

Η πρωτοβουλία πρόκειται να ωφελήσει περίπου 500 οπαδούς και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις έχουν μέχρι τις 15 Ιουλίου για να αποδεχτούν την προσφορά δωρεάν εισιτηρίων για τον τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του συλλόγου.

Η UEFA τον περασμένο μήνα ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς και των δύο συλλόγων για τα «τρομακτικά και οδυνηρά γεγονότα» που είχαν δει.

«Κανένας ποδοσφαιρόφιλος δεν πρέπει να μπει σε αυτή την κατάσταση και δεν πρέπει να ξανασυμβεί», πρόσθεσαν.