Κλοπ: «Πρέπει να φροντίσουμε να μην επαναληφθεί το χάος στον τελικό του Champions League»

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποκάλυψε πώς η οικογένειά του βρέθηκε στο χάος του τελικού του Champions League στο Παρίσι ενώ επέμεινε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ».

Κλοπ: «Πρέπει να φροντίσουμε να μην επαναληφθεί το χάος στον τελικό του Champions League»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ αμφισβήτησε επίσης την επιλογή της UEFA να πραγματοποιήσει τον τελικό στο Stade de France μετά την μετακίνησή του από την Αγία Πετρούπολη μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η UEFA ξεκίνησε μια ανεξάρτητη έρευνα για τις συγκλονιστικές σκηνές στην γαλλική πρωτεύουσα που είδαν φιλάθλους να εγκλωβίζονται σε επικίνδυνα στενούς χώρους, να πέφτουν δακρυγόνα από την αστυνομία ακόμα και στο μετρό και να δέχονται επιθέσεις από τοπικές συμμορίες, που είχαν σκαρφαλώσει φράχτες για να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια.

Ο Γιούργκεν Κλοπ συνειδητοποίησε πλήρως τι είχαν αναγκαστεί να υπομείνουν οι οπαδοί μόλις την επόμενη μέρα της ήττας της Λίβερπουλ από την Ρεάλ Μαδρίτης:

«Υπάρχουν διάφορα πράγματα για να μιλήσουμε. Μερικά από αυτά νομίζω ότι δεν έχει νόημα να τα συζητήσουμε γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα», τόνισε ο Κλοπ.

«Η κατάσταση έξω; Το άκουσα από πρώτο χέρι από την οικογένειά μου γιατί ήταν στη μέση των πάντων. Μου έστειλαν μήνυμα πριν από το παιχνίδι, «Είμαστε μέσα, καλή τύχη» τέτοια πράγματα, αλλά ήταν σχεδόν μιάμιση ώρα μακριά από το να είναι στο γήπεδο.

Αυτό που τους συνέβη συνέβη σε όλους, λίγο πολύ. Δυο-τρία άτομα με τα οποία μίλησα ήταν τυχεροί, μπήκαν και περίμεναν. Στη συνέχεια υπήρχαν όλα τα ζητήματα σε όλο το παιχνίδι. Υπήρχαν πολλές θέσεις που σίγουρα κατέλαβαν άνθρωποι χωρίς εισιτήρια, αλλά δεν ήταν οπαδοί της Λίβερπουλ.

Αυτή είναι λίγο πολύ η ιστορία που είπαν όλοι – όλοι είχαν αυτή την εμπειρία. Νομίζω ήξερα 50 άτομα μέσα στο γήπεδο, 47 άτομα μου είπαν ακριβώς την ίδια ιστορία. Προφανώς δεν πρέπει να είναι έτσι.

Στο τέλος, ένιωθαν για αυτούς - και είναι παθιασμένοι φίλοι της Λίβερπουλ - ότι το μικρότερο πρόβλημα που είχαμε εκείνο το βράδυ ήταν ότι χάσαμε το παιχνίδι. Φανταστείτε το γύρω από τον τελικό του Champions League. Τρέλα.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο όμορφο είναι το Παρίσι και τα μεγάλα γεγονότα που θα κάνουν τα επόμενα χρόνια. Αλλά τέτοια πράγματα πρέπει να διευθετηθούν και να διευκρινιστούν. Νομίζω ότι ήμασταν πραγματικά τυχεροί που δεν έγιναν περισσότερα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί».

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανιν κατηγόρησε αρχικά για τα προβλήματα στους οπαδούς της Λίβερπουλ που εμφανίστηκαν αργά και ισχυρίστηκε ότι χιλιάδες είχαν στην κατοχή τους πλαστά εισιτήρια.

Έκτοτε υπαναχώρησε με τη γαλλική Γερουσία να ξεκινάει την δική της έρευνα για το τι πήγε στραβά.

Ο τελικός στο Παρίσι ήταν ένα μελανό τέλος σε μια αξέχαστη σεζόν για τον σύλλογο με τους παίκτες του Κλοπ να κερδίζουν και τα δύο εγχώρια κύπελλα και να χάνουν από την Μάντσεστερ Σίτι στην κούρσα του τίτλου της Premier League για έναν μόνο βαθμό.

«Για μένα, δεν είναι η τελευταία ανάμνηση της σεζόν για να είμαι ειλικρινής. Η δική μου είναι η περιοδεία με λεωφορείο, η οποία ήταν εξαιρετική. Αλλά δεν ήμουν έξω από το γήπεδο, προσπαθώντας να μπω μέσα», προσθέτει.

«Γι’ αυτό όλοι, οι αρχές, πρέπει να βεβαιωθούν ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά. Ήταν ξεκάθαρο πού ήταν το πρόβλημα.

Νομίζω ότι στο Παρίσι, οι αρχές θα γνώριζαν τα περιφερειακά ζητήματα εκεί. Τέλος πάντων, η UEFA αποφάσισε πολύ γρήγορα ότι θα ήταν στο Παρίσι. Υπήρχαν και άλλες πόλεις, προφανώς, όπου θα μπορούσε να γίνει. Καταλαβαίνω ότι πήραν τις πληροφορίες αρκετά αργά.

Λοιπόν πώς να το οργανώσεις; Χρειάζεσαι κάπου που είναι εύκολο να το οργανώσεις — και η UEFA και το Παρίσι, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται, όλα αυτά τα πράγματα. Είμαι 100 τοις εκατό σίγουρος ότι κανείς δεν έκανε λάθος εσκεμμένα. Δεν είναι ότι όλοι σκέφτηκαν: «Α, πφφ, ποιος νοιάζεται πώς μπαίνουν οι υποστηρικτές!» Αλλά τα λάθη συνέβησαν και τώρα πρέπει να τα λύσουμε.»