Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης για Μπόντο/Γκλιμτ και Ελσίνκι

Μπόντο/Γκλιμτ και Ελσίνκι νίκησαν τις ΚΙ Κλάκσβικ (3-0) και Ρίγας (1-0) αντίστοιχα και βρέθηκαν πιο κοντά στην πρόκρισή τους στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Champions League: Προβάδισμα πρόκρισης για Μπόντο/Γκλιμτ και Ελσίνκι

Πολύ κοντά στην πρόκρισή τους από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League βρίσκονται πλέον Μπόντο/Γκλιμτ και Ελσίνκι.

Αμφότερες νίκησαν τις ΚΙ Κλάκσβικ (3-0) και Ρίγας (1-0) αντοίστοιχα στο πρώτο μεταξύ τους ματς και περιμένουν τη ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα για να «σφραγίσουν» τη συμμερτοχή τους στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού θεσμού.

Η Μπόντο/Γκλιμτ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της επί της ΚΙ Κλάκσβικ στο πρώτο ημίχρονο, όταν σκόραρε δις στην έδρα της με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βίκτορ Μπονιφάς. Ο 21χρονος Νιγηριανός επιθετικός άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μόλις στο 11ο λεπτό της συνάντησης, ενώ είκοσι λεπτά αργότερα (31’) πέτυχε και το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι για το 2-0.

Στην επανάληψη η ΚΙ Κλάκσβικ δεν κατάφερε να αντιδράσει και η Μπόντο/Γκλιμτ έφτασε τελικά και στο 3-0 με το πέναλτι του Μπονιφάς, ο οποίος πέτυχε έτσι χατ-τρικ. Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τον σύλλογο «αγκαλιά» με την πρόκριση πριν τον επαναληπτικό στο Κλάκσβικ (12/7).

Το πρώτο βήμα για την είσοδό της στον 2ο προκριματικό γύρο του ευρωπαϊκού θεσμού έκανε και η Ελσίνσκι, που κέρδισε στην έδρα της 1-0 τη Ρίγας από τη Λετονία. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε για τους γηπεδούχους ο Μάρτιτς από το 11’, ενώ η ρεβάνς έχει οριστεί για τις 12 Ιουλίου στην Γιούρμαλα.