Αισιόδοξος Λουτσέσκου και στη Λισαβόνα: «Ήρθαμε για να κερδίσουμε»

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για την εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα για τα πλέι οφ του Champions League.

 

Αισιόδοξος Λουτσέσκου και στη Λισαβόνα: «Ήρθαμε για να κερδίσουμε»

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αύριο (22.00, CosmoteTv) την Μπενφίκα στην Λισαβόνα για τα πλέι οφ του Champions League. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του σέβεται την πορτογαλική ομάδα και πως στόχος της είναι μόνο η νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ: «Η κάθε ομάδα έχει διαφορετικά στοιχεία. Άλλο στυλ είχε η Βασιλεία, άλλο η Σπαρτάκ, άλλο τώρα η Μπενφίκα. Αντιμετωπίσαμε ομάδες οι οποίες ηγούνται στις διοργανώσεις που αγωνίζονται. Αυτή είναι μία επιβεβαίωση για το γεγονός πως παίξαμε με δυνατούς αντιπάλους. Θα σας πω το ίδιο. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, αλλά είμαστε εδώ για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το αν θεωρηθεί αποτυχία αν δεν προκριθεί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους: «Στο μυαλό μου δεν υπάρχει αυτό. Δε θέλω να μιλήσω γι' αυτό».

Για την Μπενφίκα: «Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που ήταν χαρά μου να την αναλύω, μία πολύ καλή ομάδα. Εμείς χτίζουμε τη νοοτροπία μας, κάναμε ένα εκπληκτικό σερί νικών και είμαστε εδώ για να κάνουμε το ίδιο και αύριο».

Για το αν υπάρχει φαβορί: «Δεν μου αρέσει να μιλάω με ποσοστά. Η Μπενφίκα είναι δυνατή ομάδα, αλλά και εμείς είμαστε εδώ για να προκριθούμε. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας προετοιμαζόμασταν γι' αυτό. Ξέραμε θα έχουμε δύσκολο έργο, αλλά είμαστε έτοιμοι. Στη ζωή του καθενός υπάρχουν στιγμές που σε σπρώχνουν πιο πάνω και είμαστε αποφασισμένοι να καταφέρουμε ».

Για το πως είναι η ομάδα και αν υπάρχει άγχος: «Σεβασμός για τον αντίπαλο, για την ποιότητά του και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Εμπιστευόμαστε την ομάδα μας, την νοοτροπία μας».

Για τα δυνατά σημεία της Μπενφίκα: «Είναι λίγο δύσκολο να μιλήσω για τον αντίπαλό μας αυτή τη στιγμή. Πολύ ποιοτική ομάδα, τις αρέσει να έχουν τη μπάλα, να παίζουν ποδόσφαιρο, υπάρχει συνεχής κίνηση από τους επιθετικούς, έχουν γρήγορες και καλές επιστροφές, θέλουν να έχουν συνεχώς την μπάλα. Έχουμε και εμείς ένα στυλ παιχνιδιού που θα τους βάλουμε πίεση».

Για τον αντικαταστάτη του Ελ Καντουρί: «Έχω μια ιδέα, αλλά έχουμε ακόμα μία νύχτα για να δούμε».

Για το πως θα προσπαθήσει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ: «Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προσοχή στις λεπτομέρειες. Σε αυτό το επίπεδο τη διαφορά την κάνουν οι λεπτομέρειες. Κάποιες φορές χρειάζεται να αλλάξεις την στρατηγική σου».

Για τον Βέρνμπλουμ: «Το επόμενο παιχνίδι είναι την επόμενη εβδομάδα. Ο Βέρνμπλουμ θα είναι έτοιμος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Εθνικών ομάδων».