Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ απαιτεί συγγνώμη για τα σχόλια της Ουντέ-Καστεγά

Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, Τομ Βέρνερ, απαίτησε συγγνώμη από τη Γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού, που είπε ότι οι οπαδοί με πλαστά εισιτήρια και ο λανθασμένος χειρισμός της Λίβερπουλ όσον αφορά στους φιλάθλους της, ευθύνονται για τα γεγονότα που στιγμάτισαν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ απαιτεί συγγνώμη για τα σχόλια της Ουντέ-Καστεγά

Ο αγώνας στο Stade de France, τον οποίο κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0, καθυστέρησε περισσότερο από μισή ώρα αφότου η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει τους ανθρώπους που επιχειρούσαν να μπουν με το... ζόρι στο στάδιο. Μερικοί οπαδοί, μεταξύ των οποίων και παιδιά, δέχθηκαν δακρυγόνα από τη γαλλική αστυνομία.

Τη Δευτέρα, η υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντέ-Καστεγά είπε ότι τα αρχικά προβλήματα προκλήθηκαν από οπαδούς της Λίβερπουλ που δεν είχαν εισιτήρια και κατηγόρησε τον σύλλογο ότι άφησε τους υποστηρικτές του «ανεξέλεγκτους».

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν πρόσθεσε ότι υπήρξε «μαζική απάτη σε βιομηχανική κλίμακα» σε ότι αφορά στα πλαστά εισιτήρια.

Ο Βέρνερ ανταπέδωσε αργά τη Δευτέρα με μια επιστολή προς την Ουντέ-Καστεγά, περιγράφοντας τα σχόλιά της ως «ανεύθυνα, αντιεπαγγελματικά και εντελώς ασεβή» προς τους θιγόμενους φιλάθλους.

«Ο τελικός του UEFA Champions League θα πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα θεάματα στον παγκόσμιο αθλητισμό και αντ' αυτού μετατράπηκε σε μια από τις χειρότερες καταρρεύσεις ασφαλείας στην πρόσφατη μνήμη», είπε ο Βέρνερ σύμφωνα με την εφημερίδα Liverpool Echo.

«Εκ μέρους όλων των φιλάθλων που βίωσαν αυτόν τον εφιάλτη, απαιτώ μια συγγνώμη από εσάς και τη διαβεβαίωση ότι οι γαλλικές αρχές και η UEFA θα επιτρέψουν να προχωρήσει μια ανεξάρτητη και διαφανής έρευνα».

Η UEFA ανακοίνωσε την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τα έκτροπα, ενώ η Ουντέ-Καστεγά είπε ότι θα συντάξει έκθεση εντός 10 ημερών.

Σε μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπίλι Χόγκαν είπε ότι ο σύλλογος εξετάζει επίσης, τις νομικές επιλογές που έχει στη διάθεσή του για λογαριασμό των φιλάθλων του.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ