Λίβερπουλ: Ζήτησε έρευνα για όσα συνέβησαν έξω από το «Σταντ ντε Φρανς»

Η Λίβερπουλ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα μέσω ανακοίνωσής της, για όσα συνέβησαν έξω από το «Σταντ ντε Φρανς» πριν από την έναρξη του τελικού του Champions League με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Λίβερπουλ: Ζήτησε έρευνα για όσα συνέβησαν έξω από το «Σταντ ντε Φρανς»

Να ανοίξει έρευνα για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο περιθώριο του τελικού του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που διεξήχθη στο «Σταντ ντε Φρανς» στο Παρίσι, ζήτησε μέσω ανακοίνωσής της η Λίβερπουλ.

Ο αγώνας, που ήταν προγραμματισμένος να αρχίσει στις 22:00, ξεκίνησε με καθυστέρηση μεγαλύτερη από μισή ώρα μετά από ταραχές έξω από το γήπεδο, στις οποίες εμπλέκονταν αστυνομία και οπαδοί των «Reds».

Στη σχετική ανακοίνωση η διοίκηση των «κόκκινων» αναφέρει:

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με τα προβλήματα πρόσβασης στο γήπεδο και την παραβίαση της περιμέτρου ασφαλείας που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι οπαδοί της Λίβερπουλ στο Stade de France.

Αυτός είναι ο κύριος ποδοσφαιρικός αγώνας στην Ευρώπη και οι οπαδοί δεν πρέπει να ζήσουν τις σκηνές που είδαμε. Ζητήσαμε επίσημα μια επίσημη έρευνα για τα αίτια αυτών των απαράδεκτων προβλημάτων»

Από την πλευρά της, η UEFA έκανε γνωστό ότι αρκετοί Άγγλοι οπαδοί προσπάθησαν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις με πλαστά εισιτήρια, εμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση και καθυστερώντας την έναρξη του αγώνα.

Η δε γαλλική αστυνομία εξήγησε:

«Πριν τον αγώνα, πολλοί οπαδοί χωρίς εισιτήριο για τον αγώνα ή κάτοχοι πλαστών εισιτηρίων διέκοψαν την πρόσβαση στο "Stade de France", στο επίπεδο της εξωτερικής περιμέτρου ασφαλείας. Αυτοί οι οπαδοί καθυστέρησαν την πρόσβαση των θεατών με εισιτήρια.

Εκμεταλλευόμενος αυτή την ενέργεια, ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων κατάφερε να περάσει τις πύλες. Η ταχεία επέμβαση της αστυνομίας επέτρεψε την αποκατάσταση της ηρεμίας και την εκκένωση των ταραχών. Η διασπορά των θεατών έγινε χωρίς δυσκολία και δεν σημειώθηκαν σημαντικά επεισόδια στις δύο οπαδικές ζώνες».