Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Ο Βινίσιους το έβαλε, ο Κουρτουά τα έβγαζε και σήκωσε το 14ο (hls)

Η Ρεάλ Μαδρίτης με σκόρερ τον Βινίσιους επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ στο Παρίσι και κατέκτησε το 14ο Champions League στην Ιστορία της. «Ήρωας» των πρωταθλητών Ευρώπης ο Κουρτουά. Δοκάρι ο Μανέ.

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Ο Βινίσιους το έβαλε, ο Κουρτουά τα έβγαζε και σήκωσε το 14ο (hls)

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετά το Κίεβο (2018), νίκησε και στο Παρίσι τη Λίβερπουλ, αυτή τη φορά με 1-0 και κατέκτησε το Champions League. Είναι το 14ο για την ομάδα της Μαδρίτης που σε μια από τις λιγοστές φάσεις που έκανε σκόραρε με τον Βινίσιους (59'), απέναντι σε μια Λίβερπουλ που έπεσε πάνω σε έναν απίθανο Κουρτουά.

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Πίεσε ψηλά, έψαξε ένα γρήγορο γκολ που τελικά δεν βρήκε, με τη Ρεάλ να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να προσπαθεί με μακρινές μπαλιές να φτιάξει φάσεις με τους Μπενζεμά, Βινίσιους να είναι μπροστά και να…παλεύουν μόνοι τους.

Στλ 16’ Σαλάχ, Τιάγκο έφτασαν κοντά στο γκολ και στο 17’ ξανά ο Σαλάχ ενώ στο 21’ ο Μανέ είδε τον Κουρτουά μαζί με τη βοήθεια του δοκαριού (δεξί) να του στερούν το 1-0.

Ο Σαλάχ απείλησε και στο 34’ ενώ στο 41’ σουτ του Χέντερσον πέρασε άουτ. Η Ρεάλ που σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν είχε περάσει τη σέντρα, λίγο έλειψε στο 43’ να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Σε μια περίεργη φάση, ο Μπενζεμά σκόραρε αλλά το γκολ με αρκετή καθυστέρηση δεν μέτρησε αφού έγινε και ο σχετικός έλεγχος στο VAR. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ με τις τελικές να είναι 8-0 υπέρ των «κόκκινων».

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ μπήκε και πάλι δυνατά, δημιούργησε καταστάσεις στην αντίπαλη εστία αλλά η Ρεάλ σε μια κόντρα μπάλα άνοιξε το σκορ (0-1) με τον Βινίσιους μετά τη σέντρα σουτ του Βαλβέρδε στο 59ο λεπτό. Πέντε λεπτά μετά ο Σαλάχ (64') και πάλι απείλησε αλλά ο Κουρτουά έσωσε για μία ακόμη φορά απόψε, όπως έκανε και στο 69' με αντίπαλο πάλι τον Αιγύπτιο.

Ο Κλοπ λίγο νωρίτερα είχε περάσει στο ματς τον Ζότα αντί του Ντίας ενώ στη συνέχεια έριξε στη μάχη και τους Κεϊτά, Φιρμίνο. Η Λίβερπουλ πίεσε, έκανε φάσεις αλλά ο Κουρτουά ήταν ανίκητος και είπε ξανά όχι στον Σαλάχ στο 82'.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Χέντερσον (77' Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο (77' Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ, Ντίας (65' Ζότα).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μεντί, Μιλιτάο, Αλάμπα, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (90' Θεμπάγιος), Βινίσιους, Μπενζεμά, Βαλβέρδε (85' Καμαβινγκά).