Λουτσέσκου: «Είχαμε πολλές ευκαιρίες, τεράστια πρόκριση»

Ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου που χαρακτήρισε τεράστια την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

 

Λουτσέσκου: «Είχαμε πολλές ευκαιρίες, τεράστια πρόκριση»

Ο ΠΑΟΚ απέσπασε λευκή ισοπαλία από την Σπαρτάκ στην Ρωσία και πέρασε στα πλέι οφ του Champions League. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε τεράστια την πρόκριση ενώ σχολίασε και τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του την Μπενφίκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Νομίζω ότι είναι μία τεράστια πρόκριση. Είπα και χθες ότι ήρθαμε για να κερδίσουμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, δεν σκοράραμε και στο τέλος ήταν φυσιολογικό να οπισθοχωρήσουμε. Εστιάζω στην ενέργεια που δημιουργείται στο παιχνίδι. Δεχθήκαμε πίεση με τις μεγάλες μπαλιές με τον Ζε Λουίς και τον Ζιγκό και νομίζω ότι το χειριστήκαμε σωστά».

Για την αλλαγή των Πέλκα και Βιεϊρίνια: «Ο Βιεϊρίνια ζήτησε την αλλαγή ήταν θέμα κούρασης, θα είναι πιθανότατα μαζί μας στην επόμενη προπόνηση. Ο Πέλκας είχε πολλά τρεξίματα, πολλές επιστροφές και μετά δεν είχε πολλά τρεξίματα. Μπήκε ο Σάκχοφ, μας βοήθησε πολύ, έχει την ικανότητα να κρατάει μπάλες και το έκανε και σήμερα».

Για την αποβολή του Λουίς Αντριάνο: «Δεν είδα την ενέργεια, πιθανόν να είναι το ίδιο με το πέναλτι της Σπαρτάκ στο πρώτο παιχνίδι. ή της φάσης του Πρίγιοβιτς στο πρώτο παιχνίδι».

Για την Μπενφίκα: «Είναι σημαντική αυτή η εβδομάδα για εμάς, για να είμαστε πιο φρέσκοι και να προετοιμαστούμε σωστά και στο μυαλό και στο σώμα. Είμαστε μία ομάδα με πολύ καλή νοοτροπία. Όπου πάμε, πάμε για να κερδίσουμε. Πρώτα θα αγκαλιάσω την γυναίκα μου, θα το απολαύσω μαζί της αύριο και μετά θα σκεφτούμε την Μπενφίκα».

Για τα όσα είδε σήμερα από την ομάδα του: «Πιθανόν να μην είδατε καλό ποδόσφαιρο σήμερα, επειδή η ομάδα σας έχασε την πρόκριση. Είχαμε εμείς μεγάλες ευκαιρίες και Σπαρτάκ δεν απείλησε, πέρα από το δοκάρι. Όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους ανθρώπους εδώ, έγιναν για να προκαλέσουν. Ίσως για αυτό πήραμε την πρόκριση».

Για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Μου είπε ότι ήταν από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που είδε. Πραγματικά ήμουν πολύ χαρούμενος που ήταν εδώ και είμαι ένας πολύ χαρούμενος γιος».

Για τον κόσμο: «Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθαν πολλοί φίλαθλοι, πιθανόν επειδή πρόκειται για δύσκολο ταξίδι».

Αντελίνο Βιερίνια:«Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους»

Για την αλλαγή του: «Δεν πόνεσα. Είμαι σχεδόν δύο εβδομάδες εκτός. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, για την προσπάθεια τους, τους φυσιοθεραπευτές και τους γιατρούς, για να μπορέσω να παίξω έστω για 60-65 λεπτά. Δε μπορούσα να συνεχίσω αλλά πήραμε την πρόκριση και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία».

Για την πρόκριση: «Θέλουμε να φτάσουμε στους ομίλους. Αυτό είναι το όνειρο, Αυτός είναι ο στόχος. Κάναμε ένα βήμα μπροστά. Έχουμε δύο παιχνίδια, πρέπει να ξεκουραστούμε, να πανηγυρίσουμε και να δουλέψουμε για το επόμενο».

Για το αν η ομάδα ήταν προετοιμασμένη να παίξει χωρίς αυτόν: «Δεν ξέρω αν ήταν προετοιμασμένοι. Εγώ προσπαθούσα για τα 90 λεπτά. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ο τραυματισμός μου δεν ήταν εύκολος, άσχετα που έπαιξα μετά από 15 μέρες. Η προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά, οι φυσιοθεραπευτές και οι γιατροί, ήταν φοβερή και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό».

Για τα πλέι οφ με τη Μπενφίκα και αν θα πέσουν όλα τα φώτα επάνω του: «Δε θέλω να πέσουν όλοι πάνω μου. Είμαστε ομάδα, οικογένεια και πρέπει να πέσουν όλα πάνω μας, όχι μόνο σε μένα. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε και έχουμε δείξει μέχρι τώρα ότι είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα. Δε φοβόμαστε κάποιον αντίπαλο. Θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά έχουμε το όνειρο να μπούμε στους ομίλους».

Δημήτρης Λημνιός:«Μέρα χαράς»

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Δώσαμε κατάθεση ψυχής από το πρώτο λεπτό. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε αλλά ήμασταν το αφεντικό. Είχαμε πολλές κλασικές ευκαιρίες σε αντίθεση με τη Σπαρτάκ που δε μας απείλησε. Είναι μέρα χαράς, θα το γιορτάσουμε και από αύριο τα κεφάλια μέσα».

Για το αν περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ θα περνούσε χωρίς να σκοράρει: «Έχουμε ένα σύνολο με πολλή ποιότητα. Από το πρώτο λεπτό είχαμε ευκαιρίες. Αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι μπορούσαμε να σκοράρουμε δύο και περισσότερα γκολ. Στο τέλος ήμασταν κουρασμένοι .Σκυλιάσαμε από το πρώτο λεπτό, κρατήσαμε το μηδέν, πήραμε την πρόκριση και αυτό μετράει».

Για το πολύ τρέξιμο τόσο του ίδιου: «Είμαι σε ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις. Το’ χω μέσα μου, είτε παίζω είτε δεν παίζω καλά, πρέπει να τρέχω. Προσπαθώ να βοηθάω παντού. Είχε κάρτα ο Μάτος και προσπάθησα να τον βοηθήσω. Οποτε είχα κουράγιο προσπαθούσα να βοηθήσω και επιθετικά. Έχουμε φτιάξει ένα καταπληκτικό σύνολο. Μας έχει βάλει στο μυαλό ο προπονητής, ότι πρέπει δίνουμε την ψυχή μας. Για αυτό έχουμε ανέβει δέκα επίπεδα ψηλά. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Για τα πλέι οφ του Champions League και αν προτιμάει αντίπαλο: «Και οι δύο ομάδες είναι πολύ ποιοτικές. Θα περιμένουμε να δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε. Θα δώσουμε το 100% όποια κι αν περάσει. Το όνειρο συνεχίζεται για να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League».