ΑΕΚ-Σέλτικ 2-1: Έβαλε πλώρη για τους ομίλους

Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν με 2-1 τη Σέλτικ στο ΟΑΚΑ και πήραν την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

ΑΕΚ-Σέλτικ 2-1: Έβαλε πλώρη για τους ομίλους

Όταν πραγματοποιήθηκε η κλήρωση και έγινε γνωστό πως η ΑΕΚ θα βρει απέναντι της τη Σέλτικ στην προσπάθεια της να προκριθεί στα πλέι οφ του Champions League οι ελπίδες πρόκρισης που είχε ήταν ελάχιστες. Μετά από εκείνο το 1-1 στη Σκωτία αυτές αυξήθηκαν κατακόρυφα και οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να σφραγίσουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Champions League επικρατώντας του συγκροτήματος του Μπρένταν Ρότζερς με σκορ 2-1.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είχε στη διάθεση του στα δύο ματς τους Μπογέ, Τσιγκρίνσκι, ενώ ο Μάνταλος χρησιμοποιήθηκε μόνο για 20 λεπτά στη ρεβάνς. Η ΑΕΚ κατάφερε να… χτυπήσει τους Σκωτσέζους στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου και να τους αφήσει τελικά εκτός. Στο 6’ ο Χουλτ γύρισε τη μπάλα, ο Γκάλο ήταν ο αποδέκτης και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Οι «κιτρινόμαυροι» λίγα λεπτά αργότερα έχασαν ευκαιρία με τον Κλωναρίδη για να κάνουν το 2-0. Η Σέλτικ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο είχε μόνο μία καλή ευκαιρία στο 33’.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο για την ΑΕΚ και στο 50’ ο Λιβάγια έκανε το 2-0 έπειτα από κεφαλιά πάσα του Λαμπρόπουλου. Κάπου εκεί φάνηκε ότι η ομάδα του Ουζουνίδη κλείδωσε την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Είχε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ, αλλά αντί αυτού στο 78’ ήρθε το γκολ της Σέλτικ από κεφαλιά του Σίνκλερ για να γίνει το 2-1 και να αναπτερωθούν οι ελπίδες των Σκωτσέζων. Στον υπολειπόμενο χρόνο η ΑΕΚ κράτησε με όλες της τις δυνάμεις το υπέρ της σκορ και την πρόκριση στα πλέι οφ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-Σέλτικ 2-1

Σκόρερ: 6’ Γκάλο, 50’ Λιβάγια – 78’ Σινκλέρ

Διαιτητής: Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ (Ρωσία)

Κάρτες

Κίτρινες: 42’ Λιβάγια, 53’ Γκάλο, 67’ Μπράουν, 90’ Μάνταλος

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο (82’ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (72’ Μάνταλος), Μπακασέτας (90+1 Τσόσιτς), Λιβάγια.

ΣΕΛΤΙΚ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Λούστιγκ (59’ Ντεμπελέ), Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τίερνι, Μπράουν, Εντσάμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (75’ Σινκλέρ), ΜακΓκρέγκορ, Γκρίφιθς.