«Όρθιος» ο ΠΑΟΚ στη Μόσχα (0-0)

Αν και έπαιξε με τη... φωτιά χάνοντας πολλές ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε στην έδρα της Σπαρτάκ και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μπενφίκα.

«Όρθιος» ο ΠΑΟΚ στη Μόσχα (0-0)

Παρότι ήταν ιδιαίτερα άστοχος στην τελική προσπάθεια, επιτρέποντας στη Σπαρτάκ να ελπίζει μέχρι το τελευταίο λεπτό για το ένα γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση, τελικά ο ΠΑΟΚ έμεινε «όρθιος» στην Οτκρίτιε Αρένα της Μόσχας και πήρε αυτός το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τον περιμένει η Μπενφίκα.

Το τελικό 0-0, σε συνδυασμό με τη νίκη 3-2 στον πρώτο αγώνα, ήταν αρκετό για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αν και αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, εντούτοις παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο, με αλληλοκαλύψεις και συνδυασμούς, δημιουργώντας αρκετές και καλές ευκαιρίες (ο Μαξιμένκο έκανε ουκ ολίγες καίριες αποκρούσεις).

Κι όμως, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν... στραβώσει για τον ΠΑΟΚ στο 26', όταν μετά το «γέμισμα» του Φερνάντο με φάουλ ο Κάνιας παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ με το κεφάλι. Αντ' αυτού η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη...

Η φάση, πάντως, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό τη ροή του ματς ήταν αυτή του 32', όταν ο Λουίς Αντριάνο ουσιαστικά «κρέμασε» την ομάδα του, χτυπώντας εκτός φάσης με αγκωνιά τον Κρέσπο, κάτι που υποχρέωσε τον Γάλλο ρέφερι Μπουκέ να τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα...

Οι συνθέσεις:

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ (Μάσιμο Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Τζίκια, Κομπάροφ (76’ Μπελγκαρέχο), Φερνάντο (62’ Σαμέντοφ), Γκλουσακόφ, Ζόμπνιν, Τασάεφ (46’ Ζε Λουίς), Πρόμες, Λουίς Αντριάνο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (65’ Χατσερίντι), Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Ελ Καντουρί (46’ Ουάρντα), Πέλκας (79’ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς.