Ολυμπιακός: Στο δ’ γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Champions League

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο δ’ γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Champions League της επόμενης περιόδου, εφόσον φυσικά ξεπεράσει τα τρία εμπόδια των προκριματικών.

Ολυμπιακός: Στο δ’ γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Champions League

Εδώ και μέρες γίνεται ολόκληρη συζήτηση για τα εμπόδια που θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στα προκριματικά του Champions League. Υπάρχουν ομάδες του χεριού του, αλλά και ομάδες που ο συντελεστής δυσκολίας δεν είναι σε καμία περίπτωση χαμηλός. Το αντίθετο θα λέγαμε.

Εντούτοις, δεν έχει γίνει μία κουβέντα για τη θέση που θα πάρει ο Ολυμπιακός στην κλήρωση των ομίλων του Αυγούστου. Σε ποιο γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων θα βρεθεί, εφόσον πάνε όλα καλά και οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεπεράσουν τους τρεις «σκοπέλους» που θα βρεθούν στο διάβα τους καλοκαιριάτικα.

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο δ’ γκρουπ δυναμικότητας. Για να καταφέρει να μπει... σφήνα στο γ’, τότε θα πρέπει να περιμένει τον αποκλεισμό των Ρέιντζερς και Μπενφίκα στα προκριματικά του Champions League και όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι η Μαρσέιγ δεν θα βγει 2η στην Γαλλία που ισοβαθμεί με τη Μονακό μία αγωνιστική πριν από το φινάλε της Ligue 1 ή η Μίλαν που οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να το χάσει την τελευταία αγωνιστική από την Ίντερ.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα συναντήσει στον β’ προκριματικό γύρο μία εκ των Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία), Νιου Σεντς (Ουαλία), Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο), Λίνκολν (Γιβραλτάρ), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Σάμροκ (Ιρλανδία), Μάριμπορ ή Κόπερ (Σλοβενία) και Ζυρίχη (Ελβετία). Όλες τους πλην των Μακάμπι και Ζυρίχη πρέπει να περάσουν τον α’ προκριματικό.

Στον γ’ προκριματικό γύρο θα βρει μία εκ των Σέριφ (Μολδαβία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία), Κλουζ (Ρουμανία), Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) και Απόλλωνα Λεμεσού (Κύπρος). Μόνο οι Κύπριοι έχουν κερδίσει απευθείας εισιτήριο στον γ’ γύρο.

Στα πλέι οφ θα βρει μία εκ των Μάλμε (Σουηδία), Τράμπζονσπορ (Τουρκία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) ή Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν).