Τσέφεριν: «Ασφαλώς κι είναι πιθανό ν' αποβληθούν από το Champions League Γιούβε, Μπάρτσα και Ρεάλ»!

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ερωτηθείς για την πιθανότητα αποβολής από το Champions League των, υποστηρικτών της Ευρωπαϊκής Σουπερλίγκας, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε θετικά μεν, αλλά έριξε το ...μπαλάκι στην «ανεξάρτητη» Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας!

Τσέφεριν: «Ασφαλώς κι είναι πιθανό ν' αποβληθούν από το Champions League Γιούβε, Μπάρτσα και Ρεάλ»!

Στο περιθώριο του Κογκρέσου της UEFA, στη Βιέννη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποβολής των μοναδικών ομάδων που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την European Superleague (Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης), το άφησε ανοιχτό.

Ωστόσο, πέταξε το... μπαλάκι στην Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA (την οποία χαρακτήρισε...«ανεξάρτητη»), ενόσω ακόμη δεν έχει τελεσιδικήσει η αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας σε δικαστική διαμάχη που έχει με τους τρεις συλλόγους σε εμπορικό δικαστήριο της Μαδρίτης...

«Είναι δυνατό να τιμωρηθεί κάθε σύλλογος. Κάποιοι το αμφισβητούν αυτό αλλά κάνουν λάθος. Αποκλεισμός; Φυσικά και είναι δυνατό. Αλλά η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, η οποία είναι ανεξάρτητη, είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις ποινές. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους.

Και αν σχολιάσω τι λέει ο κόσμος καθημερινά... Διαμαρτύρονται επίσης ότι η UEFA κερδίζει δισεκατομμύρια, ενώ το 93,5% των εσόδων πηγαίνει στους συλλόγους. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Πιστέψτε με ή όχι, αλλά όλοι οι σύλλογοι αντιμετωπίζονται το ίδιο, είτε είναι από τη Σλοβενία, τη χώρα μου, είτε είναι μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», τόνισε ο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Equipe».

Όλα αυτά ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA έδωσε το «πράσινο φως» για την αλλαγή στη μορφή του Champions League από τον επόμενο κύκλο, που αρχίζει το καλοκαίρι του 2024 και το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή τουλάχιστον για την τριετία 2024-2027.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τσέφεριν παραδέχτηκε ότι η αρχική ιδέα της UEFA να δίνει δύο επιπλέον θέσεις στο Champions League, από το 2024, και μετά σε ομάδες με υψηλότερους συντελεστές ήταν λάθος με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να αποφασίζει τελικά να δώσει δύο έξτρα εισιτήρια σε χώρες που σε συλλογικό επίπεδο είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα...