Champions League: Οι τελικοί ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την πρόκριση στον τελικό του Champions League όπου θα συναντήσει ξανά την Λίβερπουλ. Το fosonline.gr ανατρέχει στους προηγούμενους τελικούς μεταξύ των δύο ομάδων.

Champions League: Οι τελικοί ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης

Οι θέσεις στον τελικό του Champions League «έκλεισαν»! Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το Σάββατο 28 Μαΐου (22:00) στο «Στάντ ντε Φρανς» με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι δύο ομάδες θα παρατάξουν στην Γαλλική πρωτεύουσα συνολικά 19 τρόπαια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με δύο από αυτά να έχουν έρθει με την μία να νικά την άλλη στον τελικό.

Η πρώτη φορά ξανά στο Παρίσι, ο τρίτος θρίαμβος για τον Πέισλι

«Κόκκινοι» και «μερένχες» βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών το 1981 ξανά στην «πόλη του φωτός».

Η Λίβερπουλ στο «Παρκ ντε Πρενς» έψαχνε την νίκη επί της Ρεάλ με την οποία θα ισοφάριζε το επίτευγμα του Άγιαξ και της Μπάγερν οι οποίοι είχαν φθάσει τρεις φορές στην κορυφή της Ευρώπης.

Στον αντίποδα οι Μαδριλένοι έψαχναν το έβδομό τους τρόπαιο, δεκαπέντε χρόνια μετά την τελευταία φορά που έπαιξαν στον τελικό.

Η κραταιά Λίβερπουλ των Ρέι Κλέμενς, Ρέι Κένετι, Γκρέιαμ Σούνες, Άλαν Χάνσεν, Κέντι Νταλγκλίς και Ίαν Ράς επικράτησε με 1-0 χάρη στο τέρμα του Άλαν Κένεντι στο 81’ και ο θρυλικός τεχνικός των «ρεντς», Μπομπ Πέισλι, έγινε ο πρώτος προπονητής που κατακτά τρεις φορές το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η ταυτότητα του τελικού:

27 Μαΐου 1981 – Παρκ ντε Πρενς, Παρίσι

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (81’ Α. Κένεντι)

Λίβερπουλ: Ρέι Κλέμενς, Φιν Νιλ, Φιλ Τόμπσον, Άλαν Χάνσεν, Άλαν Κένεντι, Σάμι Λι, Τέρι ΜακΝτέρμοτ, Γκρέιαμ Σούνες, Ρέι Κένεντι, Κένι Νταλγκλίς (85’ Τζίμι Κέιζ), Ντέιβ Τζόνσον

Προπονητής: Μπομπ Πέισλι

Ρεάλ Μαδρίτης: Αγκουστίν, Ραφαέλ Γκαρθία Κορτές (85’ Φρανσίσκο Πινέδα), Αντρές Σαμπίδο, Αντόνιο Γκαρθία Ναβάχας, Χοσέ Καμάτσο, Άνχελ ντε Λος Σάντος, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Ούλι Στίλικε, Χουάν Γκόμεζ, Κάρλος Αλόνσο, Λόρι Κάνιγχαμ

Προπονητής: Βουγιαντίν Μπόσκοφ

Το 13ο τρόπαιο με την υπογραφή του Μπέιλ και του… Κάριους

Έπρεπε να περάσουν 37 χρόνια για να ξαναβρεθούν οι Άγγλοι με τους Ισπανούς στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στις 26 Μαΐου του 2018 στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου βρέθηκαν οι «Μερένχες» του Ζινεντίν Ζιντάν οι οποίοι έψαχναν την τρίτη σερί κατάκτηση του τροπαίου ξεπερνώντας τα εμπόδια των Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Μπάγερν Μονάχου και οι ασταμάτητοι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στην διοργάνωση με την Λίβερπουλ είχε φιλοδωρήσει στα νοκ άουτ με 5-0 την Πόρτο, με 3-0 την Μάντσεστερ Σίτι και με 5-2 την Ρόμα.

Ο Σέρχιο Ράμος στο 25ο λεπτό με μια κίνηση… πολεμικής τέχνης έβγαλε εκτός αγώνα τον «καυτό» Σαλάχ και η πλάστιγγα έγειρε αμέσως. Στο 51ο λεπτό, σε μια ανύποπτη φάση, ο τερματοφύλακας των «κόκκινων», Λόρις Κάριους έκανε «δώρο» στον Καρίμ Μπενζεμά το 1-0 και παρότι ο Σαντιό Μανέ έφερε το παιγνίδι στα ίσα τέσσερα λεπτά αργότερα είχε στοιχίσει στην Λίβερπουλ την ψυχολογία της. Ο Γκάρεθ Μπέιλ στο 64ο λεπτό πέτυχε ένα από τα ομορφότερα τέρματα σε τελικό Champions League προτού «κλειδώσει» την νίκη για την Ρεάλ Μαδρίτης στο 83ο λεπτό με την βοήθεια και πάλι του Κάριους. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης και 13η συνολικά.

Η ταυτότητα του τελικού:

26 Μαΐου 2018 – Ολυμπιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, Κίεβο

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 3-1 (51’ Μπενζεμά, 64’, 83’ Μπέιλ - 55΄ Μανέ)

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ (37’ Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρος, Ίσκο (61’ Μπέιλ), Μπενζεμά (89’ Ασένσιο), Ρονάλντο

Προπονητής: Ζινεντίν Ζιντάν

Λίβερπουλ: Κάριους, Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ(83’ Τσαν), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (31’ Λαλάνα), Μανέ, Φιρμίνο

Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ