Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ 2-3: «Πλώρη» για το 7ο – Στον τελικό του Champions League ο Τσιμίκας

Η Λίβερπουλ μέσα σε 12 λεπτά (62’-74’) έβαλε τέλος στο όνειρο της Βιγιαρεάλ (2-3) και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League. «Πλώρη» για το 7ο στις 28 Μαΐου στο Παρίσι

Βιγιαρεάλ – Λίβερπουλ 2-3: «Πλώρη» για το 7ο – Στον τελικό του Champions League ο Τσιμίκας

Η Λίβερπουλ είναι η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στον τελικό του Champions League, με ένα δικό μας παιδί, τον Κώστα Τσιμίκα (πέρασε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του ημιτελικού) να διεκδικεί το βαρύτιμο τρόπαιο στις 28 Μαΐου στο Παρίσι.

Η Λίβερπουλ αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο μέρος (2-0), έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε 3-2 και με δύο νίκες (συνολικό σκορ 5-2) πήρε την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Η Βιγιαρεάλ μπήκε μπήκε με το…μαχαίρι στα δόντια και η Λίβερπουλ λες και έπαιζε φιλικό! Μόλις στο 3’ μετά τη σέντρα του Εστουπινιάν από αριστερά και γύρισμα του Καπού, ο Ντιά ολομόναχος πλάσαρε για το 1-0. Στο 12’ σουτ του Παρέχο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Άλισον, με τη Λίβερπουλ να μην μπορεί να αλλάξει δεύτερη πάσα και να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός πω η άμυνα της Βιγιαρεάλ έπαιζε πολύ ψηλά για να πιέσει.

Στο 16’ η κεφαλιά του Μορένο σταμάτησε στο κεφάλι του Ρόμπερτσον ενώ στο 24’ ο Ζότα καθυστέρησε και δεν σούταρε μετά την πάσα του Σαλάχ. Η Βιγιαρεάλ μάλιστα πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο (41’) ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Καπού να σεντράρει και τον Κοκλέν ολομόναχο με κεφαλιά (ο Άρνολντ όχι μόνο δεν πήδηξε αλλά έσκυψε κιόλας) να γράφει το 2-0.

Η Λίβερπουλ με τον Ντίας αντί του Ζότα, στην επανάληψη, ήταν καλύτερη και είχε δοκάρι σε σουτ του Αλεξάντερ (η μπάλα βρήκε και στον Κοκλέν) ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τιάγκο σούταρε πάνω στον Ρούλι. Όλα αυτά στο 55' ενώ δύο λεπτά μετά ο Ντίας πήγε να πετύχει γκολ με γυριστό μετά τη σέντρα του Μάνε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι.

Τελικά το 2-1 ήρθε στο 62' με σουτ του Φαμπίνιο, ο οποίος πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ρούλι, αφού πρώτα άλλαξε την μπάλα με τον Σαλάχ. Η Λίβερπουλ δεν έμεινε εκεί. Στο 66' είχε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον εξαιρετικό Ντίας, ο οποίος ένα λεπτό μετά με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Αλεξάντερ Άρνολντ πέτυχε το 2-2.

Στο 74’ ο Κεϊτά πάσαρε στον Μανέ, ο οποίος έφυγε πίσω από τη σέντρα, πέρασε τον Ρούλι, απέφυγε τον Φόι και σε κενή εστία έγραψε το 2-3 που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τους γηπεδούχους να τελειώνουν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Καπού στο 86ο λεπτό.

Έτσι, η Λίβερπουλ προκρίθηκε στον 10ο τελικό της ιστορίας της στο Champions League και θα κυνηγήσει το 7ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (όσα έχει και η Μίλαν) στον τελικό στις 28 Μαΐου στο Παρίσι.

Το βράδυ της Τετάρτης (4/5, 22.00) διεξάγεται ο σπουδαίος ημιτελικός Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι και περίπου δύο ώρες μετά θα γνωρίζουμε τον αντίπαλο για την ομάδα του Κλοπ που έχει κατακτήσει το Λιγκ Καπ, είναι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, στον τελικό του Champions League και...κυνηγάει τον τίτλο στην Αγγλία με τη Σίτι βέβαια να είναι μπροστά και έχει τον πρώτο λόγο...

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι – Φόιτ, Αλμπιόλ (79' Οριέ), Τόρες, Εστουπινιάν (79' Τριγκέρος) – Λο Σέλσο, Παρέχο, Καπού, Κοκλέν (68' Κοκλέν) – Ζ. Μορένο (68' Τσουκουέζε), Ντιά (79' Αλκάθερ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (79' Τσιμίκος) – Φαμπίνιο (84' Μίλνερ), Κεϊτά (79' Χέντερσον), Τιάγκο (79' Τζόουνς) – Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (46' Ντίας).