Ολυμπιακός: Ταξίδια σε Ελβετία και Σλοβακία έως Ουαλία και Γιβραλτάρ στον β' προκριματικό γύρο

Ποιες ομάδες ενδέχεται να συναντήσει ο Ολυμπιακός στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League της επόμενης περιόδου (19-20 και 26-27 Ιουλίου).

Ολυμπιακός: Ταξίδια σε Ελβετία και Σλοβακία έως Ουαλία και Γιβραλτάρ στον β' προκριματικό γύρο

Αν δεν γίνει το... θαύμα και η Βιγιαρεάλ αποκλειστεί απόψε (3/5, 22.00) από την Λίβερπουλ στα ημιτελικά του Champions League, τότε οριστικά και αμετάκλητα ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στον β’ προκριματικό γύρο το καλοκαίρι. Κι αυτό φυσικά θα οφείλεται και στον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων που επέβαλε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Όπως αντιλαμβάνεστε, έναν γύρο δεν κερδίζει μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και αρκετές ακόμη ομάδες. Για παράδειγμα η πρωταθλήτρια Σκωτίας θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Το ίδιο συνέβη και με τον πρωταθλητή Σερβίας που επίσης θα βρεθεί από τον α’ στον β’ προκριματικό. Όπως και ο πρωταθλητής Ελβετίας που βγήκε κερδισμένος από αυτή τη διαδικασία, κερδίζοντας επίσης έναν γύρo, όπως και η Τράμπζονσπορ που από τον γ' θα βρεθεί στα πλέι οφ.

Έχουν αλλάξει λοιπόν τα δεδομένα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει ξεκαθαρίσει λίγο περισσότερο το τοπίο σχετικά με τους υποψήφιους αντιπάλους των «ερυθρόλευκων» στον β’ προκριματικό.

Ποιες μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του ως πρώτος ευρωπαϊκός «σκόπελος»; Η Ζυρίχη από την Ελβετία, η Σλόβαν Μπρατισλάβας από την Σλοβακία, η Μάριμπορ ή η Κόπερ από την Σλοβενία, η Μακάμπι Χάιφα ή η Χάποελ Μπερ Σέβα από το Ισραήλ, η Ελσίνκι από την Φινλανδία, η Ζαλγκίρις από την Λιθουανία, η Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, η Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο ή η Νιου Σεντς από την Ουαλία. Οι συγκεκριμένες ομάδες είναι που έχουν υψηλότερη βαθμολογικά στο ranking της UEFA από τις υπόλοιπες πρωταθλήτριες.

Αν εξαιρεθεί η Ζυρίχη που είναι απευθείας στον β’ προκριματικό, όλες οι υπόλοιπες θα πρέπει να περάσουν από το εμπόδιο του α’ γύρου. Δεν αποκλείεται ορισμένες από αυτές που αναφέραμε, να τα βρουν σκούρα και να αποκλειστούν π.χ. από τις Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Μόσταρ (Βοσνία), Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) ή Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία). Οπότε, εκείνες θα πάρουν τις θέσεις τους στον β’ προκριματικό γύρο.