Γκουαρντιόλα: «Παραλίγο να το πληρώσουμε, αφού η Ατλέτικο μας πήγε στα όρια μας...»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά τον επαναληπτικό προημιτελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την νέα πρόκριση στην τετράδα του Champions League παραδέχθηκε ότι οι «κολτσονέρος» προβλημάτισαν την ομάδα του, οδηγώντας την στα όρια της και κοντά στο να το πληρώσει...

Γκουαρντιόλα: «Παραλίγο να το πληρώσουμε, αφού η Ατλέτικο μας πήγε στα όρια μας...»

Ανακουφισμένος παρουσιάστηκε στο τρίτο ημίχρονο του επαναληπτικού προημιτελικού της Μάντσεστερ Σίτι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο «Μετροπολιτάνο» ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο μάνατζερ της πρωταθλήτριας Αγγλίας μιλώντας για τη νέα (δεύτερη διαδοχική) πρόκριση της ομάδας του στην τετράδα του Champions League παραδέχθηκε ότι οι πρωταθλητές Ισπανίας προβλημάτισαν την ομάδα του υπέρ το δέον και παραλίγο να το πληρώσει με ένα γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Νησί.

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, είχαμε ενέργεια, ήμασταν επιθετικοί και πραγματοποιήσαμε 1-2 καθαρές ευκαιρίες για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Στο δεύτερο μέρος, όμως, κυρίως προς το τέλος της αναμέτρησης, αμυνθήκαμε με όποιο τρόπο μπορούσαμε.

Ξέραμε πως θα συμβεί αυτό, αλλά τι θα συνέβαινε αν σκόραραν στην τελευταία φάση; Η πνευματική μας δύναμη είχε εξαφανιστεί και η Ατλέτικο μάς οδήγησε στα όρια μας. Ξεχάσαμε πώς να παίζουμε και παραλίγο να το πληρώσουμε».

Όσο για το νέο εμπόδιο στο δρόμο των «πολιτών» που πάλι είναι μαδριλένικο (Ρεάλ) ο Καταλανός τεχνικός που έχει αποκλείσει τους «μερένγκες» με την Μπαρτσελόνα (2011, ημιτελικά) και την νυν ομάδα του (2020, προημιτελικά) δεν θέλησε να επεκταθεί ιδιαίτερα:

«Τώρα παίζουμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα παλέψουμε και θα δούμε τι θα συμβεί...»