Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Δια πυρός και σιδηρού οι Άγγλοι στα ημιτελικά (highlights)

Σκληρή μάχη έγινε στο Wanda Metropolitano ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και τους Άγγλους να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά εκεί που θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Δια πυρός και σιδηρού οι Άγγλοι στα ημιτελικά (highlights)

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε στο… τσεπάκι το 1-0 του πρώτου αγώνα και αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να της δώσει μία μεγαλύτερη άνεση στη ρεβάνς στο Wanda Metropolitano κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Το 0-0 ήταν αρκετό για να πανηγυρίσει η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλ την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι "ροχιμπλάνκος" μπήκαν στο ματς δυνατά και με στόχο να πιέσουν και ήταν λογικό πως θα επιχειρούσαν κάτι τέτοιο, αφού ήταν υποχρεωμένοι να ψάξουν τουλάχιστον ένα γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση. Η Σίτι δεν άργησε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να αρχίσει να την κυκλοφορεί πολύ καλά στο γήπεδο. Η Ατλέτικο έβρισκε χώρους στο γήπεδο, αλλά δεν έδειχνε να είναι και πολύ τολμηρή, αφού την ενδιέφερε να διαφυλάξει και το μηδέν στην άμυνα.

Στο 30' η Σίτι άγγιξε το γκολ όταν μετά από φάση διαρκείας το σουτ του Γκιντογκάν σταμάτησε στο δοκάρι. Η Ατλέτικο είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους, ενώ η Σίτι ήταν η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια της. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Ατλέτικο δεν είχε άλλον τρόπο για να διεκδικήσει το γκολ που θα έστελνε τουλάχιστον στην παράταση το παιχνίδι. Αποφάσισε να βγει στην επίθεση και το έκανε αυτό με πολύ σωστό τρόπο. Πήρε στα πόδια της τη μπάλα και δεν άφησε τη Σίτι να έχει την κατοχή. Έτσι απενεργοποίησε όλα τα ατού της αντιπάλου της και άρχισε να πιέζει. Στο 57' απείλησε η Ατλέτικο με το σουτ του Γκριεζμάν να περνάει άουτ. Κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση του αγώνα και ο κόσμος. Ξεσηκώθηκε το κοινό της Ατλέτικο και έδωσε ώθηση στους ποδοσφαιριστές του Σιμεόνε.

Το ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά και όσο η ώρα περνούσε γινόταν ακόμα και πιο άγριο το παιχνίδι με την Ατλέτικο να βλέπει ότι μπορούσε να παίξει και με άλλον τρόπο τη Σίτι και όχι μόνο με μαζική άμυνα. Στο 74' η Ατλέτικο ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κανσέλο πάνω στον Κορέα. Στο 87' η Ατλέτικο έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κούνια, ενώ τα σκληρά μαρκαρίσματα κυριαρχούσαν στο παιχνίδι. Τα νεύρα ήταν τεντωμένα στο Metropolitano και στις καθυστερήσεις είχαμε γενική σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών με αποτέλεσμα ο Φελίπε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και η Ατλέτικο να μείνει με δέκα παίκτες. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο με το μυαλό των παικτών να έχει χαλάσει και τη Σίτι να παίρνει την πρόκριση σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με δωδεκάλεπτη καθυστέρηση.

Μικρογραφία

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Γήπεδο: Wanda Metropolitano

Διαιτητής: Σιέμπερτ (Γερμανία)

Σκόρερ:-

Κίτρινες: 80' Γιορέντε, 85' Ρόντρι, 90+1, Ακέ, 90+1 Σάβιτς

Κόκκινη: 90+2 Φελίπε

Συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ – Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλντο – Γιορέντε, Κόκε (69' Ντε Πολ), Κοντογκμπιά, Λεμάρ (82' Κούνια), Λόντι (69' Κορέα)– Γκριεζμάν (69' Καράσκο), Ζοάο Φέλιξ (82' Λουίς Σοάρες)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον – Γουόκερ (74' Ακέ), Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο – Ντε Μπρόινε (65' Στέρλινγκ), Ρόντρι, Γκιντογκάν – Μαχρέζ, Φόντεν, Μπερνάντο Σίλβα.