Λίβερπουλ - Μπενφίκα 3-3: «Αεράτη» πρόκριση με σόου Φιρμίνο και Τσιμίκα! (highlights)

H Λίβερπουλ πήρε άνετα την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League απέναντι στη μαχητική αλλά «λίγη» Μπενφίκα, παραχωρώντας αυτή τη φορά ισοπαλία στους «αετούς» με σκορ 3-3. Σόου των Τσιμίκα και Φιρμίνο, που είχαν δύο ασίστ και δύο γκολ αντίστοιχα. Έκανε ό,τι μπορούσε ο Βλαχοδήμος.

Λίβερπουλ - Μπενφίκα 3-3: «Αεράτη» πρόκριση με σόου Φιρμίνο και Τσιμίκα! (highlights)

Ο τίτλος του φαβορί επιβεβαιώθηκε με στυλ... χαλαρό το βράδυ της Τετάρτης στο «Άνφιλντ» για τη Λίβερπουλ, η οποία παρότι δεν νίκησε για δεύτερη φορά την Μπενφίκα, εντούτοις πήρε με άνεση το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League.

Το 0-2 του πρώτου αγώνα υπέρ των «κόκκινων» αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους «αετούς» της Λισσαβώνας, οι οποίοι ήταν άκρως μαχητικοί μεν, όμως δεν απείλησαν ποτέ σοβαρά με ανατροπή την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Μάλιστα, το τελικό 3-3 είναι μάλλον κολακευτικό για τους Πορτογάλους, αφού στο 65' το σκορ ήταν ήδη 3-1 και στο τελευταίο μισάωροι οι γηπεδούχοι... παραχαλάρωσαν, με αποτέλεσμα οι πεισματάρηδες φιλοξενούμενοι να... συμμαζέψουν κάπως την κατάσταση σκοράροντας δις για τιμητική αλλά ανούσια ισοπαλία.

Την ευκολία με την οποία η Λίβερπουλ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπενφίκα μαρτυρά και ένα ακόμη γεγονός: Ο Κλοπ πραγματοποίησε 7 (!) αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του σε σχέση με το ντέρμπι πρωταθλήματος με τη Σίτι την περασμένη Κυριακή, αφού οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου το Σάββατο, αυτή τη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας στο «Γουέμπλεϊ».

Ως εκ τούτου, στον πάγκο έμειναν οι Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ και Μανέ, ενώ στη βασική ενδεκάδα κόντρα στη Μπενφίκα βρέθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Τσιμίκας.

Ο οποίος -μαζί με τον Φιρμίνο- ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «reds».

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ξεκίνησε βασικός και απέδειξε σε ένα ακόμη ματς γιατί ο Κλοπ τον ήθελε διακαώς στη Λίβερπουλ. Ο διεθνής ακραίος μπακ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, «σερβίροντας» το πρώτο και το τρίτο γκολ των «κόκκινων» σε Κονατέ (21') και Φιρμίνο (65'), με τον τελευταίο να σκοράρει και νωρίτερα (55').

Η φιλότιμη Μπενφίκα είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 32' με τον Γκονσάλο Ράμος, ενώ τα γκολ των Γιάρεμτσουκ (73') και Ντάργουιν Νούνιες (82') απλά έσωσαν ως έναν βαθμό την αξιοπρέπεια και το γόητρο των «αετών».

Οι Άγγλοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες νωρίτερα προκειμένου να «κλειδώσουν» τη νίκη, όμως κάτι οι σωτήριες αποκρούσεις του Βλαχοδήμου (φέρει, ωστόσο, ευθύνη στο 2-1) Βλαχοδήμου, κάτι η χαλάρωσή τους στο τελευταίο μισάωρο έφεραν αυτό το 3-3.

Διαιτητής: Γκουζουμπουγιούκ (Ολλανδία).

Οι συνθέσεις

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμες, Κονατέ, Ματίπ, Τσιμίκας, Κεϊτά, Μίλνερ (58’ Τιάγκο), Χέντερσον (58’ Φαμπίνιο), Ζότα (57’ Σαλάχ), Φιρμίνιο (90’ Οριγκί), Ντίας (66’ Μανέ).

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90’ Ντίας), Οταμέντι, Φερτόνχεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Τάαραμπτ (66’ Ζ. Μάριο), Έβερτον (90’ Αλμέιδα), Γκονσάλβες (46’ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (78’ Μπερνάρντο), Νούνιες.