«Μανωλάς, ο Έλληνας Θεός», στις κορυφαίες ανατροπές!

Το γκολ του Κώστα Μανωλά για την πρόκριση της Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα στο Champions League φιγουράρει σε αφιέρωμα για τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των διοργανώσεων της UEFA. 

«Μανωλάς, ο Έλληνας Θεός», στις κορυφαίες ανατροπές!

Αφιέρωμα στις κορυφαίες ανατροπές/προκρίσεις που έχουν σημειωθεί στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων φιλοξενεί επ' ευκαιρία των επαναληπτικών προημιτελικών αυτής της εβδομάδας η βρετανική ιστοσελίδα Four Four Two.

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται στη 12η θέση εκείνη της Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2017-18, με το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης από τον Κώστα Μανωλά και τους διθυράμβους που είχαν ακολουθήσει για τον «Έλληνα Θεό της Ρόμα». Η ιταλική ομάδα είχε χάσει 4-1 στο πρώτο παιχνίδι και με το τρίτο γκολ του Μανωλά στο «Ολύμπικο» πέτυχε τη σπουδαία ανατροπή και την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Πέραν από την τιμητική για τον τωρινό άσο του Ολυμπιακού διάκριση υπάρχουν κι άλλες απίθανες ανατροπές, με την πρώτη θέση να κατέχει το 6-1 της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League του 2016-17, μετά την ήττα με 4-0 στον πρώτο αγώνα. Και αμέσως μετά το μυθικό της Λίβερπουλ επί της Μίλαν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης τη σεζόν 2004-05, όταν το 0-3 έγινε 3-3 και ο τίτλος πήγε στην αγγλική ομάδα μετά τη διαδικασία των πέναλτι.