Ρώσος φωτογράφος: Μας επιτέθηκαν, μας λήστεψαν - Σαββίδης: Το ερευνώ - Τι λέει η Ρωσική Ομοσπονδία

Καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ, αντίδραση από τον ΠΑΟΚ, τοποθέτηση του προξενείου και η ρεβάνς στη Μόσχα μυρίζει... μπαρούτι

Ρώσος φωτογράφος: Μας επιτέθηκαν, μας λήστεψαν - Σαββίδης: Το ερευνώ - Τι λέει η Ρωσική Ομοσπονδία

Περιπλέκονται τα πράγματα όσον αφορά τη ρεβάνς μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Σπαρτάκ στη Μόσχα μετά τα όσα καταγγέλλουν Ρώσοι δημοσιογράφοι. Υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν επίθεση στην Τούμπα ενώ ένας εξ αυτών κάνει λόγο και για ληστεία. Μάλιστα, το θέμα έφτασε στην ΟΥΕΦΑ, την οποία ρώτησε μέσω twitter Ρώσος φωτογράφος.

«Ρώσοι δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση και τους λήστεψαν στην είσοδο και στα δημοσιογραφικά μέσα στο γήπεδο τους Θεσσαλονίκης. Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας και οι υπεύθυνοι για τη φιλοξενία δεν έκαναν τίποτα. Σας ενδιαφέρει να το σχολιάσετε; Ο Σπαρτάκ θα ετιμωρείτο για κάτι τέτοιο;», ρώτησε την ΟΥΕΦΑ ο Ρώσος φωτογράφος.

Με σχόλιο απάντησε ο ΠΑΟΚ: «Θα ήταν πιο σοφό να διασταύρωνες τις πληροφορίες σου προτού αρχίσεις να διαδίδεις ψευδείς χαρακτηρισμούς. Οι άνθρωποι της ασφάλειας μας προστάτεψαν έναν Ρώσο δημοσιογράφο που έκανε χειρονομίες στους οπαδούς μας πριν μπει στο γήπεδο και απομάκρυναν έναν κάμεραμαν που δημιουργούσε προβλήματα, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ».

Στο όλο θέμα μπλέχτηκε και το Ρωσικό προξενείο της Θεσσαλονίκης: «Το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη παρακολουθεί την κατάσταση. Μέχρι τώρα, το Γενικό Προξενείο δεν έχει πληροφορίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών»

Ακολούθησαν δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη στα Ρωσικά ΜΜΕ: «Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες είμαι συνεχώς σε ένα αεροπλάνο και μόλις πριν μια ώρα προσγειώθηκα ξανά. Μου έστειλαν μια ενημέρωση για μια ένταση, αλλά δεν το πιστεύω και δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά σας υπόσχομαι πως θα το ερευνήσω. Για αυτό να μην έχετε καμία αμφιβολία. Δεν μπορώ να πιστέψω πως οπαδοί του ΠΑΟΚ θα επιτίθονταν σε δημοσιογράφους. Προφανώς θα υπήρξε κάποια πρόκληση. Οι Έλληνες στη βόρεια Ελλάδα αγαπάνε τους Ρώσους περισσότερο και από ό,τι τους αγαπάνε οι ίδιοι οι Ρώσοι».

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν η αντίδραση της Ρωσικής Ομοσπονδίας: «Η ομοσπονδία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τις καταγγελίες για επίθεση και ασεβή συμπεριφορά σε δημοσιογράφους που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Πριν, στη διάρκεια και μετά το τέλος του ματς η ελληνική ομάδα όφειλε να εγγυηθεί για την ασφάλεια των Ρώσων δημοσιογράφων. Η ομοσπονδία θα ερευνήσει ό,τι συνέβη και θα ζητήσει από την UEFA στο εγγύς μέλλον να κάνει μια λεπτομερή έρευνα, προκειμένου όλοι οι παραβάτες να τιμωρηθούν», δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου στην ομοσπονδία της χώρας, Αλεξάντερ Αλάγεφ.