Champions League: Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης το ντέρμπι της βραδιάς

Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται το βράδυ της Τετάρτης (6/4, 22.00) στο Λονδίνο με νωπές τις μνήμες από την περσινή τους μάχη στα ημιτελικά του Champions League. Η Βιγιαρεάλ φιλοξενεί την Μπάγερν

Champions League: Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης το ντέρμπι της βραδιάς

Σε Αγγλία και Ισπανία συνεχίζεται την Τετάρτη (6/4, 22.00) η αγωνιστική δράση στα προημιτελικά του Champions League.

Στο Λονδίνο η Τσέλσι θα υποδεχτεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στο Βιγιαρεάλ η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει την Μπάγερν Μονάχου. Το ματς στην αγγλική πρωτεύουσα αναμφισβήτητα μαγνητίζει τα βλέμματα, με τους «μπλε» και τους «μερένγκες» να συναντιούνται σε νοκ άουτ ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έναν περίπου χρόνο μετά τη σύγκρουσή τους στα ημιτελικά. Τότε που οι Λονδρέζοι πέρασαν το εμπόδιο της «βασίλισσας» κι έφτασαν τελικά στον μεγάλο τελικό, όπου κατέκτησαν το τρόπαιο με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Ντραγκάο» του Πόρτο.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν ηττηθεί ποτέ στο παρελθόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης και θα επιδιώξουν να διευρύνουν το αήττητό τους, ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα για την είσοδό τους στα ημιτελικά ενόψει της ρεβάνς στο «Μπερναμπέου» την επόμενη εβδομάδα. Ενόψει της προσπάθειάς τους αυτής θα στερηθούν τις υπηρεσίες του τραυματία Τσίλγουελ, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Χάντσον-Οντόι και Κρίστενσεν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από την άλλη που ψάχνει εκδίκηση για τον περσινό της αποκλεισμό μετέβη στο Λονδίνο χωρίς τους «λαβωμένους» Ίσκο, Γιόβιτς αλλά και τον Αζάρ, που δεν θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Στο «Κεράμικα» οι Βαυαροί

Στο άλλο παιχνίδι η Μπάγερν Μονάχου θα μεταβεί στο «Κεράμικα» για να αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ, η οποία νωρίτερα στη διοργάνωση είχε αποκλείσει τη Γιουβέντους, νικώντας τη μάλιστα 3-0 μέσα στο Τορίνο. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες συναντιούνται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς είχαν αναμετρηθεί άλλες δύο την περίοδο 2011-12 στη φάση των ομίλων, με τους Βαυαρούς να πανηγυρίζουν ισάριθμες νίκες.

Ενόψει του ματς στο «κίτρινο υποβρύχιο» είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Σάμιουελ Τσουκουέζε που προέρχεται από πρόβλημα τραυματισμού, ενώ στους πρωταθλητές Γερμανίας απουσιάζουν οι Τολισό, Τσούπο-Μοτίνγκ. Στην αποστολή της Μπάγερν συμπεριλήφθηκε και ο Αλφόνσο Ντέιβις, ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με την «Bild», ενδέχεται να ξεκινήσει και στο βασικό σχήμα. Ο 21χρονος Καναδός ξεπέρασε τον κορονοϊό και την επέμβαση στην καρδιά που έκανε και τα οποία τον κράτησαν εκτός δράσης για σχεδόν ένα τρίμηνο και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

5/4

Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3

6/4

22.00: Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης

22.00: Βιγιαρεάλ – Μπάγερν Μονάχου

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

22.00: Μπάγερν Μονάχου – Βιγιαρεάλ

22.00: Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι

13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

22.00: Λίβερπουλ – Μπενφίκα

22.00: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

26/27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

22.00: Μάντσεστερ Σίτι ή Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι ή Ρεάλ Μαδρίτης

22.00: Μπενφίκα ή Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ ή Μπάγερν Μονάχου

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

3/4 ΜΑΪΟΥ

22.00: Τσέλσι ή Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι ή Ατλέτικο Μαδρίτης

3/4 ΜΑΪΟΥ

Βιγιαρεάλ ή Μπάγερν Μονάχου - Μπενφίκα ή Λίβερπουλ

ΤΕΛΙΚΟΣ

22.00: 28 Μαΐου στο «Σταντ ντε Φρανς»

* Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει από φέτος.