Οι Ρώσοι καταγγέλουν αγριότητες στην Τούμπα

Απεσταλμένοι του ρωσικού Τύπου καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ έξω από το γήπεδο της Τούμπας.

Οι Ρώσοι καταγγέλουν αγριότητες στην Τούμπα

Η UEFA είχε απαγορεύσει τη μετακίνηση οπαδών στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Σπαρτάκ Μόσχας. Το πρωί 200 Ρώσοι επιχείρησαν να αγοράσουν εισιτήρια με αποτέλεσμα να συλληφθούν από την αστυνομία. Το κλίμα ήταν τεταμένο, όμως και λίγες ώρες πριν τη σέντρα της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους οι Ρώσοι δημοσιογράφοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έψαχναν γύρω από το γήπεδο οπαδούς της Σπαρτάκ Μόσχας. Ο απεσταλμένος της μεγάλης ρωσικής ιστοσελίδας sport-express.ru αναφέρει λεπτομέρειες για όλα όσα συνέβαιναν έξω από το γήπεδο της Τούμπας.

Ο Ντμίτρι Ζελένοβ έχει μεταδώσει πως «περίπου 15 χούλιγκαν επιτέθηκαν σε Ρώσους δημοσιογράφους και μετά από παρέμβαση της αστυνομίας οι εκπρόσωποι του Τύπου οδηγήθηκαν στο γήπεδο για να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Σε ένα άλλο τιτίβισμα του ο απεσταλμένος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας στην Ελλάδα αναφέρει ότι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε Ρώσους δημοσιογράφους και επιχείρησαν να τους πάρουν τις διαπιστεύσεις. «Βίαια έψαξαν τις τσάντες τους για να βρουν αντικείμενα της Σπαρτάκ και προσπάθησαν να τους αφαιρέσουν τις διαπιστεύσεις», γράφει χαρακτηριστικά. Οι Ρώσοι έχουν δώσει μεγάλη έκταση στο θέμα, το οποίο μοιάζει σοβαρό.

Πάντως λίγη ώρα αργότερα και μετά τα όσα μετέδωσαν οι απεσταλμένοι του ρωσικού Τύπου ο επίσημος ΠΑΟΚ πήρε θέση με ανάρτηση του στο twitter.

«Μικροεπεισόδιο πήγε να δημιουργηθεί καθώς Ρώσοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να περάσουν μέσα από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, με έναν απ αυτούς να κάνει χειρονομία στο συγκεντρωμένο πλήθος. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της ασφάλειας χωρίς να πάρει εκτάσεις», γράφει χαρακτηριστικά ο επίσημος ΠΑΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα.

*Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα sport-erxpress.ru