Καρέρα: «Δεν φοβόμαστε τον ΠΑΟΚ»

Λίγο πριν την τελευταία τους προπόνηση οι Ρώσοι της Σπαρτάκ Μόσχας μίλησαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο της Τούμπας.

Καρέρα: «Δεν φοβόμαστε τον ΠΑΟΚ»

Ο Ιταλός προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας, Μάσιμο Καρέρα αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο που έχει ο ΠΑΟΚ ως ομάδας και τόνισε πως αυτός και οι παίκτες του δεν φοβούνται τον Δικέφαλο και πως ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για τη νίκη.

Αναλυτικά είπε: «Όπως είπε και ο αρχηγός μας δεν υπάρχουν αγώνες που να μην είναι υψηλού επιπέδου σε αυτή τη φάση. Ξέρουμε ότι θα έχουμε αντίπαλο τη ζέστη, αλλά και τη... ζέστη που θα προκαλέσουν στην ατμόσφαιρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Δεν θα είναι εύκολος αγώνας, καθόλου εύκολος θα έλεγα. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με πολύ καλή οργάνωση και ποιοτικούς παίκτες. Βεβαία, ήρθαμε εδώ με σεβασμό για την ομάδα, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας όπως το έχουμε σχεδιάσει».

Για το αν υπάρχει πίεση στη Σπαρτάκ: «Δεν νομίζω ότι είμαστε φαβορί! Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι είναι καλή ομάδα αποκλείοντας τη Βασιλεία στον προηγούμενο γύρο”.
Για το τι εικόνα έχει για τον ΠΑΟΚ: «Όπως είπα ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με πολύ υψηλή οργάνωση. Έχουν έμπειρους παίκτες στην άμυνα και οι μέσοι τους είναι ποιοτικοί. ενώ και οι επιθετικοί τους είναι ταλαντούχοι”.

Για τη μεταγραφή του Ερεμένκο: «Θα μιλήσουμε για αυτό όταν παρουσιαστεί”.
Για το ότι έμεινε στη Μόσχα ο Σαμέντοφ: «Ο λόγος είναι το γεγονός πως δεν έχει φτάσει στο 100% της φυσικής του κατάστασης και εγώ θέλω ο παίκτης που θα αγωνιστεί να δώσει το 100%, δεν μπορώ να ρισκάρω. Προτίμησα να μείνει στη Μόσχα για το καλό του. Επειδή χρειάζομαι παίκτες που θα μπορούν να αγωνιστούν 90 λεπτά”.

Για το τι πιστεύει για τον αγώνα της Τούμπας: «Είμαστε εδώ για να παίξουμε το παιχνίδι μας. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα δούμε τι θα μας επιτρέψει ο ΠΑΟΚ να κάνουμε. Πολλά εξαρτώνται και από τον αντίπαλο μας. Βεβαίως ήρθαμε για να νικήσουμε αλλά δεν νομίζω πως ο ΠΑΟΚ συμφωνεί με αυτό”.

Ο αρχηγός της Σπαρτάκ, Ντένις Γκλουσακόφ, στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν θα έχει τους οπαδούς της στο πλευρό της.

Για τη ζέστη στην Θεσσαλονίκη και τις πρώτες εντυπώσεις: «Δεν πιστεύω πως θα είναι πρόβλημα για εμάς. Παίζουμε σε ίδιες συνθήκες αλλά όπως και να έχει, ανεξάρτητα από συνθήκες, οι παίκτες είναι πάντα έτοιμοι. Είδαμε τον ΠΑΟΚ, έχει καλή οργάνωση. Σε τέτοιο επίπεδο υπάρχουν μόνο τέτοιες ομάδες. Θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε στην φάση των ομίλων και θα τα δώσουμε όλα”.

Για το γεγονός ότι δεν θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους: «Θα νιώσουμε την απουσία του κόσμου, είναι σίγουρο. Αλλά γνωρίζουμε πως στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο βρίσκονται αρκετοί Ρώσοι και είμαστε σίγουροι πως θα έρθουν στο γήπεδο να μας υποστηρίξουν”.